Hoppenbrouwers realiseert eerste beveiligingsmast voor zonnepark Nieuwe beveiligingstechnieken voor groot zonnepark 
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Energie van Hollandsche bodem BV

Nieuwe beveiligingstechnieken voor groot zonnepark

 

Wanneer een groot zonnepark in Veghel te maken krijgt met diefstal en vernieling, ontstaat de wens om het park volledig te beveiligen. Werkvoorbereider Jarno de Vroom, Hoppenbrouwers Techniek Best, verdiept zich al een jaar in het verder optimaliseren van de beveiliging van zonneparken wanneer deze klantvraag bij hem terechtkomt. Een perfecte timing en een mooie kans om het nieuwe beveiligingsconcept uit te rollen.  

  

Minder kosten voor een beter resultaat 

Waar bij soortgelijke projecten vaak gebruik wordt gemaakt van hekwerkdetectie om de rand van een terrein te beveiligen, was de klantwens voor dit project een stuk specifieker. Een één hectare groot terrein voorzien van volledige detectie. De nieuwe beveiligingstechnieken waar Jarno al enige tijd onderzoek naar deed, sloten naadloos aan bij deze klantwens.  

 “We hebben op dit terrein één mast geïnstalleerd met daarop een terminal radar en PTZ-camera. Een PTZ-camera is een camera die meebeweegt en op die manier een groot deel van de omgeving in één keer in beeld kan brengen”, legt Jarno uit. “Deze installatie neemt ons veel werk uit handen, omdat we minder hoeven te graven. Op bestaande parken is dat ook bijna niet te doen, omdat er overal kabels in de grond liggen. Met deze installatie maakten we de beveiliging compacter en bereiken we met minder componenten hetzelfde resultaat. Daarmee is alles in de basis goedkoper. Er worden minder componenten gebruikt, en dat scheelt aan werkuren én onderhoud.” 

  

Een geprogrammeerde installatie 

De terminal radar die aan de mast bevestigd zit, geleverd door Perisec, maakt foto’s van het hele gebied. Door dit vooraf te programmeren, worden bepaalde aspecten uitgesloten van detectie. “Dit uitsluiten doen we op warmte. Een mens geeft veel warmte af, waardoor we andere dingen zoals bijvoorbeeld konijnen ook kunnen uitsluiten. Niet alles kan worden uitgesloten. Maar bij een melding kan door de meldkamer geverifieerd worden, wat er op het terrein te zien is. Dit scheelt een hoop kosten voor de klant, omdat de bewaking niet op ieder alarm actie hoeft te ondernemen. Van tevoren zetten we dit al in test om er zeker van te zijn, dat alles goed binnenkomt bij de meldkamer. Ter plekke doen we dan de finetuning”, vertelt Jarno. 

Tijdens dit project heeft Perisec ondersteuning geboden voor het programmeren van de installatie. “In de toekomst gaan we het programmeren volledig in eigen beheer oppakken. Daar hebben we nu de benodigde kennis voor opgedaan. Ook gaan we de masten straks zelf maken. Met onze prefab afdeling kunnen we dit heel goed realiseren en hoeven we straks op locatie alleen de stroombekabeling en programmatie te doen. Op deze manier kunnen we een dergelijk project in een week tijd realiseren.” 

  

Gedreven door klantwens 

Voordat het nieuwe beveiligingsconcept er kwam, heeft Jarno flink wat voorwerk verricht. Jarno: “Ik ben in gesprek gegaan met de klant om de wens zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ook ben ik altijd in conclaaf met de verzekeraar. We kijken naar de eisen die gesteld worden en komen op die manier met een passend aanbod. Alle voor- en nadelen van wat mogelijk is leggen we naast elkaar. Zo denken we mee, adviseren we op basis van onze kennis en proberen we de klant volledig te ontzorgen.”  

Annette Wienholts, contactpersoon Energie van Hollandsche bodem BV: “Voor ons was het de eerste keer dat een soortgelijke installatie werd geplaatst. Daarom is het heel prettig dat we van begin tot eind volledig ontzorgd werden. In plaats van dat alleen de installatie werd geplaatst, levert Hoppenbrouwers het complete plaatje. Van advies, tot installatie, tot bewaking, alarmopvolging en uiteraard de nazorg. De samenwerking is heel prettig verlopen. Een absolute aanrader.”  

Een uniek project dus, en het resultaat mag er zijn. Met het nieuwe beveiligingsconcept bespaart de klant veel tijd en geld. Zo kunnen we niet genoeg zonneparken hebben. 

Nieuwe beveiligingstechnieken voor zonnepark de Korenstreep in Veghel
Nieuwe beveiligingstechnieken voor zonnepark de Korenstreep in Veghel
Nieuwe beveiligingstechnieken voor zonnepark de Korenstreep in Veghel
Nieuwe beveiligingstechnieken voor zonnepark de Korenstreep in Veghel
Nieuwe beveiligingstechnieken voor zonnepark de Korenstreep in Veghel
Nieuwe beveiligingstechnieken voor zonnepark de Korenstreep in Veghel
Nieuwe beveiligingstechnieken voor zonnepark de Korenstreep in Veghel
Nieuwe beveiligingstechnieken voor zonnepark de Korenstreep in Veghel

Nieuws

Praktijkschool geopend bij Hoppenbrouwers Utrecht

Murat Ersoy opende samen met vestigingsleider Mark Rensel de nieuwe praktijkschool in Utrecht. Hier kunnen jongeren en zij-instromers leren en werken combineren voor een baan in de techniek. Dit...

RTP Elekrotechniek gaat verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek Afferden

Vanaf 31 oktober gaat RTP Elektrotechniek uit Afferden verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek.

Hoppenbrouwers bouwt mee aan heropbouw van afgebrand landhuis van Ewald Marggraff in Vught

Met de heropbouw van landhuis Zionsburg gaat een ambitieus project van start. Op 7 december 2003 ontstond er een grote en verwoestende brand in het landhuis waarbij de oorspronkelijke...

Ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland te gast in Udenhout voor innoverende (netwerk)ontbijtsessie

Het ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland is te gast bij Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout voor de inspirerende ontbijtsessie “Captains of Innovation”.

Hoppenbrouwers sluit zich aan bij Paris Proof Commitment

Hoppenbrouwers ondertekent het Paris Proof Commitment van de Dutch Green Building Council, om de duurzame ambitie extra kracht bij te zetten.

Hoppenbrouwers breidt uit met Raad van Commissarissen

We kijken verder naar de toekomst. En hiervoor is goed bestuur essentieel. Dit maakt het dat Hoppenbrouwers is gestart met het inrichten van haar Raad van Commissarissen.

Praktijkschool vestiging Goedereede geopend

Onze vijftiende praktijkschool is vrijdag 16 september officieel geopend door wethouder Berend Jan Bruggeman.

Hoppenbrouwers deelt unieke strijd met cyberaanval in boek ‘Hack’

Met trots lanceren wij ons boek ‘Hack’ waarin onze ervaringen worden gedeeld om bedrijven bewust te maken van de impact van een cyberaanval. Henny de Haas, Algemeen directeur, zegt:...

Stage Kick-Off Event: kennismaken met Hoppenbrouwers en met elkaar

Nieuwe medewerkers krijgen bij Hoppenbrouwers vanzelfsprekend een warm welkom. Maandag 5 september 2022 verwelkomen we 53 nieuwe stagiaires tijdens het Stage Kick-Off Event.

Nieuwe werken bij-website vergemakkelijkt solliciteren

Met trots lanceren wij onze nieuwe werken bij-website werkenbijhoppenbrouwers.nl. Hier kunnen studenten, omscholers en vakmensen zelf kiezen welke vorm van communicatie zij prettig vinden om in contact te treden...

Kennissessie en boekpresentatie

Op 14 september 2022 organiseren we een kennissessie en de presentatie van ons boek ‘Hack’. Met interessante tafelgasten bieden we een inhoudelijk en interactief programma over de wereld van...

Kievit Warmte verder als Hoppenbrouwers Techniek Middelharnis

Vanaf 1 juli gaat Kievit Warmte B.V. uit Middelharnis, verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek. In april 2022 is het installatiebedrijf al aangesloten bij Hoppenbrouwers. De naamsomzetting is een...