Maatschappelijk project voor Hoppenbrouwers: 17 zorgappartementen Horssen

Disciplines
Elektrotechniek

Als elektrotechnische installateur is Hoppenbrouwers Afferden betrokken bij het regionale, maatschappelijk project waarbij 17 zorgappartementen in Horssen worden gerealiseerd. In opdracht van Zorg voor Horssen wordt samen met aannemer Goed-Bouw en D&B installaties een bestaand kantoor herontwikkeld tot appartementen voor personen die ondanks dementie zelfstandig kunnen én willen wonen, maar die wel beroep kunnen doen op 24- uurs zorg.

De bewoners beschikken ieder over een eigen woonunit met complete badkamer en indien gewenst maken ze gebruik van de gezamenlijke leefruimte, woonkamer en keuken. Degene die zorg verlenen, bevinden zich in het zorgcomplex en/of in het nabij gelegen woonhuis. Hierdoor ervaren cliënten een gevoel van vrijheid en wordt de juiste zorg geborgd.

Omdat er pas vanaf 2029 energie terug geleverd mag worden op het energienetwerk is er gekozen voor Load Balancing Energiemanagement.

Gecertificeerd ontruimings- en brandalarm installatie

Het project omvat het installeren van de complete e-installatie, intercom installatie, zorginstallatie, oproepsystemen, warmtepompen, led- en noodverlichting. Volgens de allernieuwste technieken wordt tevens een volledig gecertificeerd ontruimings- en brandalarm installatie geïnstalleerd.

Een wens vanuit de klant is om rekening te houden met de footprint. Zo zijn er zonnepanelen geïnstalleerd, is er ledverlichting toegepast, zijn alle voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van laadpalen en is het complete gebouw gasloos. Omdat er pas vanaf 2029 energie terug geleverd mag worden op het energienetwerk is er gekozen voor Load Balancing Energiemanagement. In dit geval betekent het, dat het systeem zo is ingericht dat bij teveel opwekking ten opzichte van verbruik, het systeem ‘on hold’ wordt gezet.

De oplevering van het project zal in het 3e kwartaal 2024 plaatsvinden.

Samen op weg naar een duurzame toekomst

Het team in Afferden is erg blij om aan dit maatschappelijke project bij te dragen. Voor de toekomstige bewoners is het een prettige leefruimte vaak dichtbij hun vertrouwde woonomgeving. Het betreft een project in onze regio met groot maatschappelijk belang én met de duurzame toepassingen zijn we weer een stapje dichterbij om de duurzaamste technisch dienstverlener te worden.

 

Alle Artist Impressions zijn aangeleverd door Brand BBA Architecten te Bleskensgraaf

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Recente projecten

Ontvang onze nieuwsbrief