De renovatie en verduurzaming van Openbare (Jenaplan) Basisschool de Springplank

Disciplines
Duurzame energie Werktuigbouwkunde

Bijdragen aan de toekomst van morgen. We zijn er vanuit onze missie dagelijks mee bezig en met dit project werd het wel heel tastbaar! Het werktuigbouwkunde team vanuit vestiging Heesch startte in het voorjaar van 2022 met de renovatie en verduurzaming van Openbare (Jenaplan) Basisschool de Springplank in Teteringen. In drie fases renoveren en verduurzamen zij het oude schoolgebouw en het installeren zij (duurzame) installaties in het nieuwe schoolgebouw in opdracht van BreedSaam. En de leerlingen? Die ging gewoon naar school, want het leerproces mag geen vertraging oplopen!

Verbouwen tussen het leren door

Met dit project dragen we bij aan een veilige, comfortabele, schone en duurzame leef- en leeromgeving. Op een plek als deze zijn deze aspecten ontzettend belangrijk, want bijdragen aan de toekomst van morgen start bij de jeugd. Het project is in drie fases uitgerold, zodat de leerlingen geen last zouden hebben van de verbouwing. Sjoerd Hage, directeur basisschool De Springplank: “Het is belangrijk dat de onderwijsprocessen gewoon door konden gaan en alle leerlingen konden blijven leren.” De eerste fase is opgeleverd in mei 2022: de begane grond en de eerste verdieping van het oude gedeelte zijn opgeknapt. In de tweede fase (in december 2022) zijn de installaties in de laagbouw van de school en het kinderdagverblijf afgerond. Het laatste traject (de derde fase) is opgeleverd in december 2022, waarbij de gymzaal en het terrein hoorden.

Met respect voor het pand verduurzamen

De grootste uitdaging voor dit project was de beperkte ruimte die er beschikbaar was en het tijdsbestek waarin de uitvoering gerealiseerd moest worden. Ondanks dat, was het project volgens Babette van Loon, vestigingsleider Hoppenbrouwers Techniek Heesch, wel leerzaam en bijzonder: “Het is een mooi project om aan te werken voor onze medewerkers, omdat je met respect voor het pand kan gaan verduurzamen zodat het klaar is voor de toekomst.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief