Uitgebreid beveiligingssysteem voor nieuw datacenter van Interconnect

Disciplines
Beveiliging Elektrotechniek

Al vijftien jaar lang mag Hoppenbrouwers Techniek voor verschillende locaties van Interconnect de elektrotechnische installaties verzorgen. Voor een nieuw datacenter in Eindhoven kregen wij nu de kans om ook onze kennis en ervaring op het gebied van beveiligingsinstallaties te laten zien. In samenwerking met Ansul Solutions B.V. ontwikkelden wij een volledig brandbeveiligingssysteem dat bestaat uit een brandmeldinstallatie in combinatie met een blusgassysteem. 

Passend aanbod

Naar wens van de klant realiseerden wij een systeem dat voldoet aan de strenge eisen om een datacenter in geval van calamiteit veilig te houden. Janneke Eysbroek, projectleidster Interconnect: “Wij bieden onze klanten nachtrust. Hun data en apparatuur is bij ons in veilige handen. Een van de essentiële onderdelen voor een veilig en stabiel datacenter is een brandblussysteem dat aan onze strenge (kwaliteits-)eisen voldoet. Hoppenbrouwers kon ons dit leveren en gezien onze jarenlange, goede relatie met Hoppenbrouwers Techniek was de keuze voor ons snel gemaakt.”

Op maat gekozen technieken

Rob Donkers, projectleider Hoppenbrouwers Techniek Best, kijkt met trots terug op een geslaagd project. Rob: “De jongens uit het elektrotechnisch team van Mike van Hellemond, waaronder Will van der Schoot, Martin Frijters en Gunther Lavrijsen, zijn in 2020 gestart met de basisinstallaties. Zij hebben alles spik en span aangelegd en bekabeld. Daarna heeft onze service-engineer Rob van de Ven de installaties inbedrijf gesteld en opgeleverd.” Voor het team van Rob zaten er best wat speciale installaties in zoals: vlammenmelders voor het bewaken van de ruimtes met een noodstroomaggregaat voor als de netspanning uitvalt, aspiratie detectie voor het bewaken van de 9 datazalen en verschillende soorten rookmelders. “We hebben per ruimte gekeken wat het beste bewakingsmiddel is om toe te passen. Met trots kan ik zeggen dat alles vanaf de voorbereiding tot en met de uitvoering vlekkeloos is verlopen.”

Samen voor optimale veiligheid

Om vroegtijdig de brand te kunnen blussen, zijn de zalen voorzien van een blusgassysteem die door middel van de aangelegde brandmeldinstallatie aangestuurd kan worden. Hoppenbrouwers heeft hiervoor de samenwerking opgezocht met ANSUL Solutions.

Het Inergas blussysteem is voorzien van een main battery en reserve battery cilinders, zodat de continuïteit van de zalen altijd gewaarborgd is bij een beginnende brand. Jan de Bruin, Salesmanager bij ANSUL Solutions, werkte al vaker samen met Hoppenbrouwers: “De filosofie van ANSUL Solutions sluit goed aan bij de filosofie van Hoppenbrouwers. Doen wat je belooft, zonder eerst langs allerlei managementlagen te moeten gaan. Dat werkt heel prettig samen. “

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief