Hoppenbrouwers Techniek werkt mee aan imposant kantoorpand

Disciplines
Beveiliging Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

Haven Acht, het bedrijventerrein langs de A59, heeft er een blikvanger van formaat bij. Het gloednieuwe kantoorpand van autobedrijf Van Mossel is een architectonisch hoogstandje en toegerust met de beste techniek. Hoppenbrouwers Techniek zorgde voor het installatiewerk. 

Je kent Van Mossel van de vele showrooms die het autobedrijf telt. En dan weet je misschien ook, dat iedere Van Mossel showroom er stijlvol uitziet. Bij het ontwerp van de hoofdvestiging in Waalwijk (31.000 m2) was de uitstraling dan ook erg belangrijk. Iets wat bij het installeren van technische installaties voor uitdagingen kan zorgen. Maar Hoppenbrouwers zou Hoppenbrouwers niet zijn, als ze niet wisten hoe ze dat voor elkaar zouden moeten krijgen. De uitdaging werd dan ook met beide handen aangegrepen.

Alle hens aan dek

Met in totaal zo’n 70 mensen, afkomstig van verschillende Hoppenbrouwers-vestigingen, werkten de disciplines werktuigbouwkunde, elektrotechniek en beveiliging aan de technische installaties. Luuk Wouters, Projectcoördinator Beveiliging, spreekt van een interessant project, omdat er in korte tijd veel gedaan moest worden. “Het gaat hier om een miljoenenpand, waaraan logischerwijs hoge eisen werden gesteld. Bij de originele plannen kwam veel meerwerk kijken, en het kantoorpand moest wel in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik kunnen worden genomen. We hebben alles op alles gezet om dit voor elkaar te krijgen.”

Onzichtbare technische installaties

Anders dan bijvoorbeeld een gemiddeld distributiecentrum, speelde de uitstraling van de hoofdvestiging van Van Mossel een grote rol. Waar je normaal gesproken hier en daar wat kabels en buiswerk ziet, is alles bij het kantoorpand ingebouwd. “We hebben goed geluisterd naar de wens van de klant om alle technische installaties buiten het zicht te plaatsen”, vertelt Jurgen Rijnsbergen, uitvoerder werktuigbouwkunde. “Er is niets te zien van de, bijvoorbeeld, vele luchtbehandelingskasten en warmtepompen die het pand heeft. De klant wilde een 100 procent score op het gebied van afwerking en dat hebben we gerealiseerd.”

Natuurlijk ook duurzaam

Als het enigszins kan, is een pand duurzaam. Dus ook bij Van Mossel stond duurzaamheid op de kaart. Projectleider Jan van den Bogaard somt een imponerend rijtje aan duurzame eigenschappen op: “Het pand is gasloos, van zonnepanelen voorzien, heeft led-verlichting en nachtverlichting en beschikt over energiezuinige en automatische zonwering. Maar het meest bijzondere is toch wel het klimaatplafond. De verschillende ruimtes worden gekoeld en verwarmd via het plafond.”

Dit duurzame concept zorgt ervoor dat het gebouw het hele jaar door prettig op temperatuur is, zonder daarbij energie te verspillen. Maar het zorgde ook voor een uitdaging bij de discipline Beveiliging. Luuk: “Als het plafond eenmaal dicht is, kan het niet zomaar open. Ook zat er al veel installatiewerk onder de plafondplaten, dus moesten wij rekening houden met waar we wel en waar we niet konden werken. Dat betekent veel overleggen en rekening houden met elkaar.”

Meebewegen met de klant

Als de heren dit project omschrijven in 3 woorden, dan hebben ze het over uitdaging, meebewegen en trots. “Tijdens het installeren kwam er geregeld meerwerk om de hoek kijken, vertelt Jan. “Daarin hebben we altijd meebewogen”, vult Jurgen aan. “We hebben de klant verrast door ons flexibel op te stellen. ‘Nee’ bestond niet”, zegt Luuk. “Ondanks de strakke planning gingen we telkens mee met de wijzigingen op het basisdocument. We zijn trots dat we het voor elkaar hebben gekregen.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief