Familiebedrijf van Thiel Optimaal sluit aan bij Hoppenbrouwers Techniek

Installatiebedrijf Van Thiel Optimaal sluit op 21 juni aan bij Hoppenbrouwers Techniek. Het familiebedrijf, met meer dan 40 jaar ervaring in de installatietechniek, biedt haar klanten hiermee een bredere dienstverlening aan en waarborgt op deze manier de continuïteit van haar bedrijf.

Met deze integratie groeit Hoppenbrouwers naar 22 vestigingen verspreid over het hele land, wat de ambitie om landelijk te opereren verder verwezenlijkt.

De overname van Van Thiel Optimaal is volgens Chris van Thiel (58), eigenaar van het Schijndelse installatiebedrijf, tot stand gekomen omdat hij al langer nadacht over de mogelijke opvolging van het bedrijf: “Om de continuïteit van ons bedrijf ook in de toekomst te kunnen waarborgen, hebben we aansluiting gezocht bij een financieel gezonde partij met een breed spectrum aan technische disciplines. Het is fijn om aan te sluiten bij een landelijk opererend installatiebedrijf dat alle technische disciplines in huis heeft en zowel de particuliere als zakelijke markt bedient.” Chris benadrukt dat de overname door Hoppenbrouwers een positieve impuls geeft aan de groei en de toekomst van de medewerkers, en dat het het bedrijf nieuwe kansen biedt.

Het is fijn om aan te sluiten bij een landelijk opererend installatiebedrijf dat alle technische disciplines in huis heeft en zowel de particuliere als zakelijke markt bedient.

Versterking regio Brabant

Henny de Haas, algemeen directeur van Hoppenbrouwers is ook blij met de aansluiting: “Van Thiel Optimaal is, net als wij, een familiebedrijf met hetzelfde DNA dat ook haar medewerkers op één zet. Het installatiebedrijf heeft een geweldige staat van dienst op het gebied van werktuigbouwkunde. Met daarnaast de expertise in het verduurzamen van de consumentenmarkt, is het een mooie aanwinst voor Hoppenbrouwers in de regio Brabant!”

De nieuwe vestiging krijgt een Hoppenbrouwers identiteit, maar blijft zelfstandig opereren. Zo blijft de lokale geworteldheid voor zowel de medewerkers als voor de klanten van Van Thiel Optimaal gewaarborgd.

Gevestigde naam

Van Thiel bestaat sinds 1976 en werd opgericht door Jos van Thiel. Het bedrijf begon met twee werknemers in een achtertuin aan de Hoofdstraat en verhuisde al snel naar het Industrieterrein Duin. In de jaren negentig groeide het uit tot een team van meer dan 50 werknemers. In 1990 ging Jos van Thiel een vennootschap onder firma aan met zijn oudste zoon Chris. Ook zoon Rob trad in 1994 toe tot het bedrijf, nadat Jos van Thiel afscheid nam. In datzelfde jaar wijzigde de bedrijfsnaam naar Installatiebedrijf Van Thiel. In 2007 breidde Van Thiel uit door de overname van Van Thiel Bosmans Installaties en Badkamers. Hiermee kon het installatiebedrijf complete sanitaire- en badkamerinstallaties aanbieden. In 2010 werden de twee gerenommeerde bedrijven samengevoegd tot Van Thiel Optimaal, dat in 2022 een omzet van 15 miljoen euro rapporteerde.

Ontvang onze nieuwsbrief