Hoppenbrouwers opnieuw gecertificeerd voor CO2-prestatieladder trede 3

Na een succesvolle audit in november heeft Hoppenbrouwers onlangs het vernieuwde CO2-bewust certificaat mogen ontvangen. Dit betekent dat Hoppenbrouwers voor het tweede jaar op rij trede 3 op de CO2-prestatieladder heeft behaald, wat onze duurzaamheidsambitie benadrukt.

De CO2-prestatieladder

De CO2-prestatieladder is een hulpmiddel dat bedrijven en overheden in Nederland ondersteunt bij het verminderen van hun CO2-uitstoot. Het instrument werd oorspronkelijk ontwikkeld door Prorail in 2009 en is in 2011 overgedragen aan de onafhankelijke Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO), die het nog steeds beheert. De CO2-prestatieladder heeft wijdverbreide acceptatie gekregen in de Nederlandse zakelijke gemeenschap, waarbij tevens is aangetoond dat bedrijven sneller CO2 reduceren wanneer ze in het bezit zijn van een CO2-bewust certificaat.

Ambitieuze doelstellingen

Naar aanleiding van de CO2-prestatieladder zijn reductiedoelstellingen vastgesteld, die concreet aangeven hoeveel Hoppenbrouwers de uitstoot wil verminderen. Door de inkoop van groene stroom zijn onze indirecte emissies in 2022 volledig geëlimineerd. Dankzij de elektrificatie van ons wagenpark hebben we het initiële doel om gemiddeld 4% van onze directe CO2-uitstoot te verminderen, reeds bijgesteld naar een ambitieuzere 6% per jaar. We blijven de komende jaren nauwlettend volgen of we op schema liggen om alle reductiedoelstellingen te bereiken. Indien nodig zullen we in de toekomst de doelen herzien om ze nog ambitieuzer te maken.

Bekijk het certificaat

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Versnelling van onze duurzaamheidsambities

BlogDuurzaamJaarverslag
Lees meer over Versnelling van onze duurzaamheidsambities

Alles over wet- en regelgeving en duurzaamheid

BlogDuurzaam
Lees meer over Alles over wet- en regelgeving en duurzaamheid

Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

Ontvang onze nieuwsbrief