Wij willen de beste blijven

De beste worden, zijn én blijven voor je medewerkers, daar zijn we bij Hoppenbrouwers 24/7 mee bezig. Goed zijn voor onze mensen zit inmiddels in ons DNA. Bij Hoppenbrouwers Techniek heerst de overtuiging: onze werknemers zijn onze allergrootste kracht. Want zonder blije en betrokken medewerkers geen business, zo simpel is het. Dat betekent dus niet dat we, met de mooie titel Top Employer 2022 op zak, relaxed achteroverleunen. Integendeel.

Nadat directeur personeelszaken Ellen Vermeer van de schrik en vreugde was bekomen, dook zij in de cijfers. Een score van ruim 73% is een mooi resultaat, maar er liggen dus ook nog verbeterkansen, las zij. “Daar gaan we ons het komende jaar voor inzetten. We nemen deze titel niet voor lief, maar zetten de kennis die we eruit vergaren in om een nog betere werkgever te zijn voor onze medewerkers.”

Kom ook werken bij ons!

Top Employer Award

Het Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit voor de erkenning van opvallend goed werkgeverschap. Dit instituut beoordeelt bedrijven op verschillende vlakken, zoals hoe de organisatie omgaat met carrièreplanning, talentontwikkeling, werkplezier en duurzaamheid. Na een pittige audit over al deze zaken moet je minimaal 60 procent goed scoren; Hoppenbrouwers scoorde ruim 73 procent! Met dit Top Employers–keurmerk laat je de wereld zien hoe goed je het op hr-gebied doet.

De allerbeste reclame

In heel Nederland staan werkgevers te springen om goed gekwalificeerd personeel. Jaarlijks solliciteren zo’n 6000 mensen bij Hoppenbrouwers Techniek. Gezien het gebrek aan technische vakmensen een goede score. Maar het kan altijd beter. Ellen vindt deze award dan ook de beste reclame voor het wervingsbeleid van de organisatie.
“Een goed personeelsbeleid combineert kennis uit data met het menselijk aspect”, vindt Ellen. De Top Employer-certificering is een bekroning op het werk en biedt onze organisatie direct mogelijkheden. Hoppenbrouwers zet zich steviger op de kaart als goede werkgever en dat is de beste reclame. Dat we als een van de eerste technisch dienstverleners in de branche het Top Employer-certificaat behaalden, is natuurlijk te gek. En het is ook fantastisch dat we in het rijtje staan met grote namen als DHL, Bijenkorf en LIDL: net zoals wij toonaangevende werkgevers met oog voor medewerkers.

 

Dit zijn onze speerpunten

  • We willen groeien
  • Met meer focus op talentontwikkeling
  • En een leven lang leren als uitgangpunt
  • Met meer vrouwen in de techniek werken we aan diversiteit
  • Met zekerheid, vrijheid en eigenheid willen we medewerkers dagelijks nog meer werkgeluk bieden.

Vinden en behouden

Als je eenmaal bij ons binnen bent, overheerst trots. Onze medewerkers vinden het hier zo fijn dat ze familie en vrienden aanraden ook bij ons te solliciteren. Nu kunnen ze dan direct naar het certificaat verwijzen. Ze verzinnen het niet, het is echt leuk om hier te werken.”

De uitdaging is nieuwe enthousiastelingen vinden en vooral behouden. Wij zorgen ervoor dat onze collega’s het werk echt leuk vinden en bij ze past. Dat doen we door ze op te leiden, ze te motiveren, te luisteren naar hun ideeën, ze zelfstandig te laten werken en het vooral heel gezellig te hebben met elkaar. Dat vinden we bij Hoppenbrouwers belangrijk.

Met name het opleiden wordt de komende jaren steeds relevanter. Met alle technologische ontwikkelingen moeten we mensen anders opleiden. Minder mensen moeten straks meer werk verzetten. Er zijn echte kenniswerkers nodig. Aan ons de taak om medewerkers klaar te stomen voor nieuwe manieren van werken.

“We stellen steeds nieuwe doelen, maken plannen die aansluiten bij de veranderingen in de markt en zijn bereid om daarin flink te investeren. Dat doen we zonder onze medewerkers uit het oog te verliezen.” – Ellen Vermeer

Goed scoren

Met een medewerkerstevredenheidsonderzoek gaan we jaarlijks na of Hoppenbrouwers op de goede weg is. Hoppenbrouwers hecht veel waarde aan de mening en tevredenheid van iedere medewerker, of die nu net binnen de organisatie komt kijken of het bedrijf al jarenlang versterkt. In 2021 scoorde de medewerkerstevredenheid een mooie 8. Gevolgd door deze Top Employer Award 2022.

Ellen: “Nu achteroverleunen? Nee dus. Dit is voor ons een extra motivatie om gewoon stevig aan deze goed ingeslagen weg te blijven timmeren.”

Bij het ontvangen van deze award sprong directeur personeelszaken Ellen Vermeer een gat in de lucht.

Lees waarom deze award Ellen zo blij maakt

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ook interessant

Energie voor de toekomst: tijdelijke en toekomstige oplossingen voor netcongestie

BlogNetcongestie
Lees meer over Energie voor de toekomst: tijdelijke en toekomstige oplossingen voor netcongestie

Energiecollectief Schiphol Trade Park: hoe 15 bedrijven elkaar voorzien van stroom

BlogNetcongestie
Lees meer over Energiecollectief Schiphol Trade Park: hoe 15 bedrijven elkaar voorzien van stroom

Veiligheid in de schijnwerpers tijdens ‘Bewust Veilig Week’

BlogVeiligheid
Lees meer over Veiligheid in de schijnwerpers tijdens ‘Bewust Veilig Week’

Netcongestie bij Hoppenbrouwers in Dongen: van probleem naar kans

BlogNetcongestie
Lees meer over Netcongestie bij Hoppenbrouwers in Dongen: van probleem naar kans

In 8 stappen naar een oplossing voor de netcongestie

BlogNetcongestie
Lees meer over In 8 stappen naar een oplossing voor de netcongestie

Optimaliseren achter de meter met slim energiemanagement

BlogNetcongestie
Lees meer over Optimaliseren achter de meter met slim energiemanagement

De nieuwe Energiewet: wanneer komt die en wat staat erin?

BlogNetcongestie
Lees meer over De nieuwe Energiewet: wanneer komt die en wat staat erin?

Dit is de meerwaarde van inzicht in milieuprestatie en scope 3-emissies

BlogDuurzaamInnovatieWetgeving
Lees meer over Dit is de meerwaarde van inzicht in milieuprestatie en scope 3-emissies

Duurzaamheid in nieuwe fase: hoe CSRD ons gaat helpen verduurzamen

BlogDuurzaam
Lees meer over Duurzaamheid in nieuwe fase: hoe CSRD ons gaat helpen verduurzamen

Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

BlogBesparenDuurzaamInnovatieWetgeving
Lees meer over Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

De energiebesparingsplicht: welke stappen moet je nemen?

Lees meer over De energiebesparingsplicht: welke stappen moet je nemen?

Ontvang onze nieuwsbrief