Renovatie persstation Roosendaal Renovatie persstation Roosendaal

Project informatie

  • Opdrachtgever

    GMB Waterkwaliteit & installaties

Renovatie persstation Roosendaal

Tijdens de renovatie van persstation Roosendaal maken we gebruik van virtual commissioning. Doordat we de pompen, de besturing en de systeemweerstand gezamenlijk hebben ontworpen kunnen we de pompen virtueel testen en optimaliseren in een veilige omgeving. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk de volledige video hieronder. 

GMB Waterkwaliteit & installaties renoveert in samenwerking met Pentair Nijhuis, Hoppenbrouwers Techniek en Royal Haskoning DHV het persstation Roosendaal. De werkzaamheden zijn onderdeel van de opdracht van Waterschap Brabantse Delta om de bestaande afvalwaterpersleiding (AWP 2.0) tussen Moerdijk en Bath te renoveren en te vernieuwen. In september 2022 wordt het werk gehele opgeleverd.

Integrale samenwerking

De renovatie van de persstations is complex. De werkzaamheden worden gezamenlijk uitgevoerd met Pentair Nijhuis voor de pompen, Hoppenbrouwers voor de E&PA en RHDHV voor het ontwerp. Doordat we de pompen, de besturing en de systeemweerstand gezamenlijk hebben ontworpen kunnen we de pompen op voorhand virtueel in bedrijfstellen (virtual commissioning). Op deze manier kunnen we de pompen testen en optimaliseren in een veilige omgeving.