DC Vossenberg DC Vossenberg
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Vossenberg

Duurzaam Distributiecentrum Vossenberg West II in Tilburg

Op bedrijventerrein Vossenberg West II in Tilburg realiseerde Hoppenbrouwers in de zomer van 2013 samen met aannemer Heembouw het meest duurzame gebouw van Nederland op basis van BREEAM. Het distributiecentrum is zo’n 43.000 vierkante meter groot en bestaat uit vier hallen die met tussenpozen van vier weken opgeleverd werden aan huurder DB Schenker Logistics.

Hoppenbrouwers voorzag het distributiecentrum onder andere van de allernieuwste generatie LED-verlichting van Philips, aanwezigheidsdetectie en voelers die de verlichting afstemmen op de hoeveelheid daglicht. Ook worden bij het inschakelen van het alarm automatisch alle apparaten die stroom verbruiken uitgeschakeld. Er werd zo’n 7,3 kilometer LED-lichtlijn, 24 kilometer kabel en 2 kilometer kabelgoot gelegd.

BREEAM outstanding

Het project moest in drie maanden gerealiseerd worden én volgens de BREEAM-procedure. Het distributiecentrum werd op tijd opgeleverd én is met een score van 91,17 procent voorzien van het hoogst mogelijke label: BREEAM outstanding! Hiermee realiseerden we het meest duurzame gebouw van Nederland volgens BREEAM.

Jos Klanderman, directeur Dok Vast: “Een goede samenwerking met verschillende partijen, waaronder Hoppenbrouwers, was noodzakelijk voor dit project. Zonder hun expertise, medewerking en pro-activiteit was het ons niet gelukt om het certificaat te behalen. Hoppenbrouwers dacht met ons mee, was kritisch en hielp zaken te onderbouwen en vast te leggen. In het verleden werkten we al vaker samen met Hoppenbrouwers en dat bevalt ons goed.”

Hal bij DC Vossenberg door Hoppenbrouwers Techniek
Distributiehal Vossenberg in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek
Kabelgoten bij DC Vossenberg door Hoppenbrouwers Techniek
Pand van DC Vossenberg in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek