fbpx

2College Cobbenhagen

2College Cobbenhagen

De uitdaging zat in de werkvoorbereiding

De nieuwbouw van de Cobbenhagenmavo in Tilburg is in zo’n 14 maanden gerealiseerd. Die snelheid is niet alleen toe te schrijven aan de aanpak van de hoofdaannemer, maar ook aan de W- en E-installateurs.

Hoppenbrouwers was bij de nieuwbouw van de Cobbenhagenmavo betrokken nadat E-installateur Teurlings Installatietechniek failliet ging. Hoppenbrouwers heeft de complete elektrotechnische installatie in de school en de bijbehorende gymzaal verzorgd. De verlichting betreft duurzame TL5-verlichting, die in bepaalde zones binnen de Cobbenhagenmavo dimbaar is uitgevoerd. De verlichting is deels gekoppeld aan een centraal bedieningssysteem op basis van KNX, waarmee ook de zonwering wordt geregeld.

Een grote uitdaging binnen dit project zat met name in de werkvoorbereiding. In de prefab betonwanden moesten de installatiedelen vooraf worden gepositioneerd. Daarbuiten is de realisatie van alle installaties in samenwerking met de andere partijen vlot verlopen. In het midden van de Cobbenhagenmavo is een grote vide voorzien waar alle installatiedelen, via de loopbrug van de etage, van het ene naar het andere bouwdeel zijn aangelegd. Dankzij een goede werkvoorbereiding en engineering hebben we eventuele problemen hier vooraf kunnen ondervangen.”