Rijnstate Ziekenhuis

Disciplines
Elektrotechniek Sprinkler Werktuigbouwkunde

In acht maanden tijd is de dialyseafdeling van topklinisch ziekenhuis Rijnstate in Arnhem rigoureus verbouwd. Hoppenbrouwers Techniek was tijdens deze verbouwing verantwoordelijk voor de elektrotechnischewerktuigbouwkundige en sprinklerinstallaties. Er werd nauw samengewerkt met alle betrokken partijen en het Rijnstate Ziekenhuis om de zo snel mogelijk te schakelen en handelen, zodat de zorg zo goed mogelijk door kon lopen. Met hulp van een Lean planning lukte het om de strakke deadline te halen.

Ziekenhuizen ontzorgen

Ziekenhuizen is een van de markten waar Hoppenbrouwers actief is. De teams zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden. Door de verschillende disciplines in de portefeuille van Hoppenbrouwers, kunnen wij ook op andere vlakken ontzorgen. Denk aan sprinklerinstallaties of beveiligingsmaatregelen. Hoppenbrouwers ontzorgt ziekenhuizen op een veilige en efficiënte manier, zodat het zorgpersoneel patiënten zorg kan blijven bieden.

“We hadden nog niet eerder volgens de Lean methodiek gewerkt bij een bouwtraject. Tijdens de eerste bijeenkomst, die grootschalig was opgezet, kwam er veel op ons af. De grote zaal bij Hoppenbrouwers Techniek zat vol met mensen die allemaal een schakel vormden in het bouwproces.”

Een project om trots op te zijn

De verbouwing van de dialyseafdeling van het Rijnstate Ziekenhuis werd in acht maanden afgerond. Eline Fraters, bouwkundig projectleider, Arjen Gakes, hoofd Dialyse van het Rijnstate Ziekenhuis, en Frank van Sundert, projectleider W Ziekenhuis & Utiliteit van Hoppenbrouwers Techniek vertellen over de aanleiding van de verbouwing en gaan dieper in over de effectiviteit van het werken met een Lean planning.

Hoge betrokkenheid

Tijdens het leanplannen moeten projectleden met elkaar blijven communiceren. Van opdrachtgever tot monteur, iedereen wordt betrokken in het gehele proces. Hierdoor ontstaat er een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel tijdens het project.

Efficiënte planning

Gedurende een project kan er altijd iets veranderen in de planning. Met een leanplanning kunnen deze veranderingen direct doorgevoerd worden en daardoor hoeft er minder geïmproviseerd te worden. De kostbare tijd wordt op deze manier niet verspild.

Duidelijke afspraken

Door de duidelijke afspraken hebben de projectleden meer inzicht in de taken die gedaan moeten worden. Het is duidelijk wat iedereen zijn taken zijn en iedereen weet precies wat er moet gebeuren. Zo kan er alleen maar betere kwaliteit geleverd worden.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief