Luxe appartement Oisterwijk

Disciplines
Beveiliging Elektrotechniek Technisch Beheer

Sigarenfabriek ‘De Huifkar’

“Hier willen we oud worden”

In de voormalige sigarenfabriek ‘De Huifkar’ aan De Lind in het centrum van Oisterwijk zijn royale appartementen gerealiseerd. Het pand uit 1897 is volledig gerenoveerd. Van één van de eigenaren kregen de Woonverfijner en Hoppenbrouwers Techniek opdracht voor de uitvoering van de elektrotechnische installaties met als uitgangspunt wooncomfort.

“We zitten regelmatig op het terras aan De Lind in Oisterwijk en hadden een oogje op dit pand. Uiteindelijk hebben we het pand gekocht met de gedachte dat dit is onze final zal worden. We doen dit één keer en worden hier oud. We willen geen zorgen hebben als we de deur achter ons dichttrekken en als we er zijn, willen we op een super unieke locatie zitten en van alle gemakken voorzien.

Een voortraject van vijf maanden

We wisten vooraf echt niet waar we aan begonnen en wat we konden verwachten. Het pand stond er en daar was alles mee gezegd. We hebben zelf kunnen bepalen hoe we de ruimte wilden indelen, omdat je in een casco pand begint. We hebben bewust de leefomgeving aan de voorkant van ons appartement gecreëerd, zodat we de gezelligheid en het vertier van De Lind meekrijgen. Aan de achterkant zijn het slaapgedeelte en de wellness voorzien, omdat je hier de rust van het park hebt en je ook mooi kunt wegkijken.

We zijn in januari 2016 met het voortraject begonnen en vijf maanden later kon de aannemer erin. Het was een lang voortraject met veel vergaderingen en besprekingen, maar dat heeft er wel voor gezorgd dat we echt niets vergeten zijn, we hebben overal aan gedacht.

Optimaal wooncomfort met domotica

We kenden Hoppenbrouwers al en wisten dat we hen de elektrotechnische installaties wilden laten uitvoeren. Onze wens was om in dit pand het maximale wooncomfort te creëren met alles erop en eraan. Maar wat is dan alles? Voordat Hoppenbrouwers aan de slag kon, zijn we eerst bij de Woonverfijner terecht gekomen. Vanuit een vragenlijst zijn we gaan bepalen wat we belangrijk vinden in onze woning en wat niet. We zijn ook een paar keer in het inspiratiecentrum in Dongen geweest, waar we kennis hebben gemaakt met de mogelijkheden van technologie en domotica. De Woonverfijner heeft onze wensen vertaald en uitgewerkt tot een compleet woonconcept.

We hebben voor domotica gekozen vanwege het gemak. Het is pure luxe, maar je kunt het inrichten naar wat jij belangrijk vindt of wenst. Ik vind het bijvoorbeeld ideaal dat ik de verlichting per ruimte in verschillende sfeer scènes kan zetten, de muziek kan inschakelen, waar ik wil en alles met een gsm of tablet kan bedienen. Je moet er uiteindelijk echt in gaan wonen om het gemak van domotica te ervaren. Dan kun je het nog aanpassen tot in de kleine details. Ik heb veel aan de Woonverfijner gehad; ze hebben naar ons geluisterd, ons alle mogelijkheden laten zien en toegelicht en uiteindelijk is alles in nauw overleg en naar onze wensen uitgevoerd. Dat domotica duur is, kan ik niet zeggen, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De uitvoering is heel goed gegaan en de samenwerking is prettig verlopen. Er zijn veel dagen voorbij gegaan dat ik alleen maar programmeurs in huis heb gehad, maar het resultaat mag er zeker zijn. Sinds half december zijn we in ons appartement getrokken en kunnen nu optimaal genieten van onze unieke plek.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief