Samenwerking Döhler Holland B.V.

Disciplines
Industriële automatisering Technisch Beheer

Doordat we elkaar continue verbeteren zitten we op een goed niveau

Döhler produceert vruchtensappen en concentraten voor de levensmiddelenindustrie. De laatste jaren heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld en produceert nu ook halffabricaten, drank-, yoghurt- en ijsproducten waar vruchtenstukjes in worden verwerkt. Met meerdere productielocaties is Döhler wereldwijd actief.

Jan Michielsen, Project Engineer binnen Döhler Group begeleidt de technische projecten: “Vanuit deze functie kijk ik behoorlijk diep in het technische proces mee. We maken zelf basisontwerpen voor nieuwe productielijnen en gaan daarna de markt op om de externe partijen te selecteren.

Recent hebben we lijn 15 gerealiseerd waarvoor Hoppenbrouwers de complete softwarebesturing van begin tot eind heeft gerealiseerd. Deze productielijn zorgt ervoor dat de vruchtenconcentraten voor sinaasappelsap gemengd worden en de verschillende additieven hier naar toe gedoseerd worden. Afhankelijk van de klantspecificaties kunnen we de frisdrankindustrie hiermee een constante kwaliteit leveren.

Op dit moment zijn we bezig met lijn 17 die ongeveer dezelfde functie heeft als lijn 15 maar dan voor een grotere productiecapaciteit. Ook hier hebben we gekozen voor Hoppenbrouwers omdat zij de meeste kennis van onze lijnen hebben en weten hoe dat deze moeten functioneren. Onderhoud aan deze installaties doen we vaak zelf maar we schakelen Hoppenbrouwers in voor kleine modificaties. Processen wijzigen wel eens en onze operators hebben soms behoefte aan kleine verbeteringen van de lijn. Het is fijn dat we dan snel kunnen schakelen met Hoppenbrouwers.

Door de jaren heen hebben we samen al veel projecten gerealiseerd. Wij ervaren dat er een goede open communicatie is en dat er snel wordt geschakeld. Wat ze echt goed doen en waar we samen al meer dan tien jaar aan gewerkt hebben is dat Hoppenbrouwers van tevoren de software beschrijft en voorbespreekt om daarna een simulatie te kunnen laten draaien voordat we in bedrijf gaan stellen. We verbeteren elkaar daar continue in. Dus we zitten op een goed niveau.”

“Vanuit deze functie kijk ik behoorlijk diep in het technische proces mee. We maken zelf basisontwerpen voor nieuwe productielijnen en gaan daarna de markt op om de externe partijen te selecteren".

Jan MichielsenDöhler Group

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief