Huismeester Ewald van Het Cenakel schakelt Hoppenbrouwers in

Disciplines
Technisch Beheer Werktuigbouwkunde

23 jaar geleden betrokken Ewald Beerens en zijn vrouw een appartement in een van de twee bijzondere woontorens in Tilburg, waar ook het voormalig klooster Het Cenakel staat. Sindsdien neemt Ewald op vrijwillige basis diverse technische activiteiten voor zijn rekening. Technische reparaties van welke aard ook, lost Ewald zo veel mogelijk voor zijn medebewoners op. Omdat er 4 nieuwe cv-ketels en 2 boilers moesten worden geplaatst, werd er hulp van buitenaf ingeroepen.

Toen er 4 nieuwe cv-ketels en 2 boilers nodig waren, werden er door het bestuur van de Vereniging van Eigenaars bij drie installatiebedrijven offertes aangevraagd. Ewald had de voorkeur voor Hoppenbrouwers Techniek en droeg verschillende argumenten aan waarom er voor Hoppenbrouwers gekozen moest worden. De samenwerking gaat ver terug -20 jaar- en is altijd naar tevredenheid verlopen. Mede daardoor werd uiteindelijk de opdracht aan Hoppenbrouwers gegund.

Goede klik

De pas gepensioneerde Ewald is van origine technicus. Hij werkte tot aan zijn pensioen met veel plezier bij het Openbaar Vervoer. Heel wat jaren in de rol van buschauffeur, maar voornamelijk als uitvoerder controlewerkzaamheden. “Ik houd van techniek. Ik ben graag bezig en wil ook alles weten. Ik ben als bewoner van een van de twee woontorens al 23 jaar lid van de commissie technische dienst. Overigens ben ik nu ook de enige”, vertelt Ewald. “Voorheen deed ik het samen met iemand anders, maar die is inmiddels verhuisd. 20 jaar geleden kwam Hoppenbrouwers hier voor de eerste keer over de vloer. Ik vond het meteen fijne en deskundige mensen.”

Tijd voor iets nieuws

Het bestuur koos gelukkig voor Hoppenbrouwers, omdat zij nog voor het stookseizoen de ketels en boilers konden plaatsen. Het plaatsen van een installatie, 4 cv-ketels en 2 boilers is een behoorlijke klus. Toch ging het van een leien dakje. “Dat komt, omdat projectcoördinator Jurgen van Overveld van Hoppenbrouwers mij iedere dag vertelde wat er stond te gebeuren”, geeft Ewald aan. “Zo wist ik bijvoorbeeld precies wanneer de parkeerplaatsen vrij moesten zijn, wanneer de hijskraan kwam en wanneer er geen warm water zou zijn. Ik bereidde alle bewoners voor op de aanstaande activiteiten, dus niemand werd onaangenaam verrast. Ook uitvoerder Roy heeft zijn werk uitstekend uitgevoerd. Hij stuurde zijn ploeg goed aan en mede dankzij zijn vakkennis werd alles precies zo uitgevoerd als voorheen besproken. Iedere ochtend om 09.30 uur bracht ik de jongens een blad met koffie en dan werd ik volledig bijgepraat.”

“Op Hoppenbrouwers kan ik altijd rekenen!”

Veilig en schoon

Het resultaat is 4 gloednieuwe, geavanceerde, veilige en schone cv-ketels en 2 boilers. De cv-ketels kunnen desgewenst op den duur volledig worden omgebouwd tot cv-ketels die op waterstof kunnen werken. Ewald: “Dat is inderdaad een mooi voordeel. Met deze ketels zijn we klaar voor de toekomst. Nog een voordeel van deze ketels is dat we nu ook op de soms wat kille voor- en najaarsdagen beter kunnen verwarmen. Voorheen gaven de radiatoren dan net wat te weinig warmte af in de leefruimten. Nu genieten we het hele jaar door van een aangename temperatuur.”

Huismeester Ewald

Nu is Ewald met pensioen. Maar vervelen doet hij zich niet. “Ik doe alles wat voor mijn vingers komt. Ik ben elke dag bezig. De ene dag zet ik er een deur in, de andere dag vertel ik nieuwe bewoners hoe alles werkt. Ik ben zoals je dat zo mooi zegt: een soort huismeester. Ze weten me te vinden. En alles wat ik niet kan, daar schakel ik hulp voor in. Op warmte technisch gebied bel ik Hoppenbrouwers. Want daar kan ik altijd op rekenen.”

Het Cenakel en De Zwarte Madonna’s

De twee torens vormen een herkenningspunt in de skyline van Tilburg en markeren de overgang tussen de stad en het buitengebied. De torens, die in de volksmond De Zwarte Madonna’s heten, staan op het grondgebied van voormalig klooster en retraitehuis Het Cenakel. Sinds de opening in 1908 was dit klooster vijftig jaar lang voor velen een oord van bezinning.

Door de komst van de Kempenbaan was het er niet meer zo rustig als eerst, dus vertrok een aantal zusters in 1970 naar Boxtel. Voor even deed het klooster dienst als Brabants Conservatorium en dansacademie. In 1996 werd het inmiddels bouwvallige klooster deels gesloopt en deels verbouwd tot een aantal appartementen en een culturele ruimte.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief