Nauwe samenwerking met GEA Bakel

Disciplines
Industriële automatisering

Te mooi om waar te zijn. Voor Geert-Jan Munsters, senior strategic buyer bij GEA Food Solutions Bakel, slaat dat de spijker op zijn kop als hij vertelt over de nauwe samenwerking tussen hen en Hoppenbrouwers Techniek. “Toch is het de waarheid. Beetje bij beetje is onze samenwerking gegroeid tot wat het nu is: een volwaardig partnership waar beide partijen continu optimaliseren en innoveren voor meer succes. En daar ben ik trots op.”

GEA Food Solutions is een wereldspeler als leverancier technologie aan voor de voedselverwerkingsindustrie. Ze ontwikkelen machines tot complete productielijnen en Hoppenbrouwers Techniek levert daar de besturingskasten voor. De partijen werken sinds 2009 samen.

Vertrouwen is het sleutelwoord

Een partnership is niet binnen één dag opgebouwd. Dat moet groeien. Zo ook tussen GEA Bakel en Hoppenbrouwers. Hoe je dat doet? “Het is een kwestie van vertrouwen geven, hebben en krijgen”, vindt Geert-Jan. “We doen het ten slotte samen, niet afzonderlijk van elkaar. Neem in de samenwerking bovendien geen blad voor de mond, maar maak elkaar ook geen verwijten. Een partnership is gebouwd op eerlijkheid en transparantie. Durf visies, meningen en verbeterpunten uit te spreken. Alleen dan groei je.”

Met dat in het achterhoofd, evolueerde Hoppenbrouwers van jobber naar supplier, om te eindigen als partner. Een “volwaardig business partner”, zoals Geert-Jan het noemt. Paul Peeters sluit zich daarbij aan. De clusterleider Industrie en Paneelbouw bij Hoppenbrouwers Techniek werkt intensief samen met GEA Bakel om efficiënter te produceren, zowel technisch als kwalitatief.

De gouden driehoek

Geert-Jan: “In onze samenwerking is het constant de juiste balans vinden tussen de gouden driehoek: leverbetrouwbaarheid, kosten en kwaliteit. Praktisch alles wat wij samen ondernemen, draagt daaraan bij. We werken intensief samen om verbeteringen te implementeren, efficiënter te werken en indirecte kosten te reduceren.”

Dat kan in een kleine en simpele vorm. Geert-Jan: “We komen vaak bij elkaar en bespreken wat er beter kan.” Een project wat uit die gesprekken voortvloeide, is het transport. Dat ging prima, maar kon efficiënter en veiliger. “Hoppenbrouwers transporteert de schakelkasten nu met transportkarren in plaats van pallets. Daardoor wordt de kwaliteit beter gewaarborgd en is het voor onze medewerkers makkelijk om daarmee te werken.”

Documentstroom automatiseren

Een ander, groter project was het optimaliseren van de documentenstroom van GEA naar Hoppenbrouwers. “In het begin voerden wij de informatiestroom bestaande uit Excel-documenten en pdf’s handmatig in. Dat kostte voor medewerkers van beide bedrijven veel tijd. Na een optimalisatieproces krijgen we nu nog maar één digitaal bestand binnen, de EPLAN-tekening.

Daarnaast schreven wij twee toepassingen, één die de bestanden automatisch omzet naar het bestelsysteem. En één die de tekening vertaalt naar de juiste documenten voor onze monteurs. Deze automatiseringsslag levert ons direct meer efficiency op.”

Assemblagelijn

“Samen met Hoppenbrouwers werkten wij aan een assemblagelijn voor E-cabinets. Dat levert ons flexibiliteit op waarmee wij onze korte levertijden waarborgen. Zelfs met ons omvangrijke portfolio met de vele klantspecifieke wensen en eisen. Deze lijn gaat bijzonder goed: er wordt goed met elkaar gecommuniceerd en geforecast. Het is een goed voorbeeld van wat een intensieve samenwerking kan opleveren.”

Gelijkwaardig partnership

De term ‘zakelijke klantrelatie’ dekt de lading van de samenwerking niet. Voor zowel Geert-Jan als Paul is het veel meer dan dat. “We hebben samen groeiambities en hebben daarover dagelijks contact”, legt Paul uit. Geert-Jan sluit zich daarbij aan: “Het is een gelijkwaardig partnership. Onze teams werken zo ontzettend goed samen. We zijn perfect op elkaar ingespeeld. Dat is echt uniek.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief