Efficiencyslag voor Amerikaanse chocoladefabrikant

Disciplines
Industriële automatisering

Sobatech is wereldleider op het gebied van continue doseer-, meng- en kneedsystemen en streeft naar het optimaal continueren van het standaardproces; het doseren, mengen en kneden van levensmiddelen voor industriële producenten wereldwijd. Voor een grote chocoladefabrikant in Amerika kregen zij de opdracht de keuken met een nieuwe productielijn volgens de laatste techniek te leveren.

Sobatech werkt sinds 2013 voor deze chocoladefabrikant en heeft al eerder een nieuwe productielijn in Egypte gerealiseerd. Patrick Vroemen, technical engineer bij Sobatech: “We hebben na 1,5 jaar testen kunnen bewijzen dat de kwaliteit van het biscuit voor het eindproduct hetzelfde is gebleven. Deze chocoladefabrikant was op zoek naar een partij die volgens de laatste technieken kan werken met hetzelfde product en dezelfde kwaliteit. We hebben een efficiency slag kunnen maken door de hakselaar, een grote machine die het deeg klein slaat, uit het proces te halen.

Nieuwe productielijn in Amerika

Sinds september 2016 richten wij ons alleen nog op de engineering. Daar waar we voorheen de elektrotechnische en werktuigbouwkundige maakdelen zelf realiseerden, besteden we dit nu uit om de risico’s te minimaliseren. Voor een nieuwe productielijn bij deze chocoladefabrikant in Amerika moesten wij op zoek naar nieuwe partners en hebben gevraagd met welke partijen zij al zaken deden. Hoppenbrouwers werkt al langer voor deze chocoladefabrikant en kent de eindklant dus goed. We zijn met Hoppenbrouwers daarom de samenwerking voor dit project aangegaan. Het voordeel is dat ze een eigen werkplaats met testruimte hebben voor de besturingspanelen. Daarnaast hebben zij de juiste kennis in huis als het gaat om de UL508A richtlijn van besturingsschakelkasten voor de industriële machines. Zo weten we zeker dat de panelen voldoen aan de veiligheidsstandaard conform de Amerikaanse wetgeving.

Skids

We hebben dit project met skids opgebouwd. Dit betekent dat we de fabriek hebben nagemaakt met een dummy platform waar de installatiedelen zijn opgebouwd. Dit is een efficiënte manier op buiten de productieruimte een procesinstallatie op te bouwen, te programmeren en te testen. Hierdoor hebben we de testfase en I/O (input/output) checks in Nederland kunnen doen, voordat we in Amerika alles weer gaan opbouwen. De verwachte oplevering staat gepland voor eind februari 2018. Daarna zal de productielijn zeker nog tot 1 april als test draaien om zeker te weten dat het goed gaat.

Nieuwe samenwerking is investeren

Het is een nieuwe samenwerking wat in het begin nog even aftasten was. Onze projectteams wisten nog niet goed wat ze van elkaar konden verwachten. Een nieuwe samenwerking is een nieuwe relatie en daar moet je in investeren. En dat is gelukt, want de klant heeft tijdens de afname bijna geen restpunten benoemd. Dat is een mooi compliment naar beide projectteams en dus onze samenwerking met Hoppenbrouwers.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief