Duurzame technieken voor 62 luxe appartementen

Disciplines
Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

Aan de rand van het centrum van Nijmegen is het voormalige kantoorgebouw van Royal Haskoning omgebouwd tot een luxe appartementencomplex met een panoramisch uitzicht, grote dakterrassen en onder andere een zwembad, sauna, wijnkelder, fitnessruimte en golfsimulator. De 62 appartementen zijn ieder anders, maar hebben ook overeenkomsten. Allemaal zijn ze van alle gemakken voorzien én verbouwd met aandacht voor duurzaamheid. De technische eisen tijdens het project waren dan ook hoog.

Hoppenbrouwers Techniek was bij de verbouwing van Estel Residence – als onderaannemer van Wessels Zeist – verantwoordelijk voor zowel de werktuigbouwkundige als de elektrotechnische installaties. Henk Buijs van projectontwikkelaar Fiduvast vertelt: “Het voormalige kantoorgebouw van Royal Haskoning is een bekend gebouw in Nijmegen én een monumentaal pand. Duurzaamheid is bij de verbouwing tot luxe appartementencomplex een belangrijke eis. Hoppenbrouwers helpt ons om hier invulling aan te geven.”

Duurzaam verwarmen met warmte-terugwininstallatie

De appartementen in Estel Residence worden op duurzame wijze verwarmd, met een door Hoppenbrouwers gerealiseerde warmte-terugwininstallatie. Henk: “Omdat het gebouw veel ramen heeft, wordt het er snel warm. Die warmte wilden we gebruiken! Met behulp van een warmte-terugwininstallatie in combinatie met vloerverwarming in de appartementen kunnen de appartementen op duurzame wijze verwarmen én koelen. We zijn ontzettend blij met het resultaat.”

Ledverlichting en bewegingsmelders

Ook op elektrotechnisch gebied is Estel Residence van alle gemakken voorzien. “Zo is er camerabewaking in de gemeenschappelijke ruimtes, zijn de hallen op de verdiepingsvloeren voorzien van sfeervolle indirecte verlichting en zijn alle appartementen voorbereid op domotica”, vertelt Henk. “Ook op het gebied van elektra is aan duurzaamheid gedacht. Met uitzondering van de monumentale hal zijn alle gemeenschappelijke ruimtes voorzien van ledverlichting en in bijvoorbeeld het trappenhuis en de parkeergarage wordt gebruikgemaakt van bewegingsmelders zodat er altijd licht brandt waar je loopt.”

Ieder appartement een project op zich

De 62 appartementen in Estel Residence hebben een oppervlakte van 50 tot ruim 300 vierkante meter groot en beschikken veelal over ruime dakterrassen. “Ieder appartement is anders en elke koper heeft andere wensen als het gaat om stopcontacten, lichtpunten en sanitaire voorzieningen. De ene koper wil spotjes, de andere hanglampen en een derde indirecte verlichting. Omdat de appartementen erg luxe zijn, beschikken ze over veel elektrische aansluitingen. In sommige appartementen zit wel 900 meter elektrapijp! Ook de sanitaire ruimtes en keukens zijn overal anders. Een echte uitdaging voor Hoppenbrouwers, maar één waarmee de medewerkers goed uit de voeten kunnen.”

De samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek bevalt Henk zeer goed. Hij vertelt: “Het is heel fijn dat de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties bij één partij liggen. De medewerkers van Hoppenbrouwers stemmen onderling alles af en werken erg efficiënt. Projectleider Bjorn van Grinsven, werkvoorbereider Ward Bertens en uitvoerders Marco Dekkers en Marcel Pekelder en hun collega’s hebben veel kennis van zaken en het contact is heel goed. Ik ben erg tevreden over het resultaat.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief