Dobologic voorzien van de nieuwste LED techniek

Disciplines
Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

In opdracht van Heembouw hebben wij de elektrotechnische installaties voor de nieuwbouw van Dobologic in Tilburg gerealiseerd. Dit distributiecentrum, met Puma, Tommy Hilfiger en Levis als huurder, beslaat in totaal ca. 31.500 m² en is voorzien van ca 1.800 m² kantoor en 2.800 m² mezzanine.

Het distributiecentrum inclusief kantoor is conform de BREEAM Very Good kwalificatie gebouwd. Installaties zijn daarbij duurzaam ingezet doordat de vraag voor bezuiniging hier een belangrijke rol speelde. Het pand verbruikt alleen energie wanneer dat nodig is. Bij afwezigheid gaan alle installaties, waar mogelijk, automatisch in rust- of uitstand.

Onze werkzaamheden bestonden o.a. uit het aanbrengen van:

  • Dimbare LED verlichting met daglichtregeling. Hierdoor dimt deze tussen 23.00-07.00 uur terug naar 50%.
  • Acculaadstations van 200 ampère die ‘s nachts (tegen daltarief) worden ingeschakeld.
  • Zelfsluitende watertoevoer voor de toiletten geïntegreerd met de verlichting.
  • De installaties zijn voorzien van de nieuwste software om het pand zelf te ‘besturen’. Zo kan verlichting via de IPad bediend worden, zodat er zelfs van alle 3.000 armaturen één apart gedimd kan worden.

Verder beschikt het pand over triple zonwerend glas en screens, zodat de koeling zo min mogelijk verbruikt. De thermostaten zorgen ervoor dat er constant één temperatuur gehandhaafd wordt.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief