Productinformatie
Cv-ketel

Wat is een cv-ketel?

Een cv-ketel, wat is dat eigenlijk? Cv staat voor centrale verwarming. Een cv-ketel is dus een centrale verwarmingsketel. Een slim apparaat dat ervoor zorgt dat de radiatoren in je huis lekker warm worden. Daarnaast levert hij warm water in je keuken en badkamer. Eigenlijk heeft een cv-ketel dus twee functies. Daarom kom je de term 'combiketel' ook regelmatig tegen. Hoe je de ketel ook noemt, we vertellen je er graag wat meer over.

De motor van je verwarmingsinstallatie

Een cv-ketel kun je zien als de centrale motor van je verwarmingsinstallatie. In combinatie met een thermostaat – handmatig of automatisch – zorgt deze ervoor dat je huis lekker warm is op de momenten dat jij het wilt. Hetzelfde geldt voor warm water in je keuken of badkamer. Hij zorgt ervoor, zodra je de kraan opendraait.

Zodra je de thermostaat hoger zet of de kraan opendraait, springt de brander in de cv-ketel aan. Dit kun je ook horen. De meestal gasgestookte brander verwarmt het water. Een circulatiepomp pompt het verwarmde water naar de radiatoren in je woning. Of naar de kraan als je een douche neemt of warm water tapt. Zonder dat je erbij stil staat, biedt je ketel heel veel comfort, het hele jaar door!

Hoog rendement

Je hebt vast ook wel eens van de term hr-ketel gehoord. Hr staat voor hoog rendement. Een hr-ketel put ook energie uit de rookgassen, die een conventionele cv-ketel uitstoot via een rookafvoerkanaal. Omdat dit extra rendement (lees: warmte) oplevert, spreken we van een hr-ketel. Alle cv-ketels die je bij Hoppenbrouwers vindt, zijn trouwens hr-ketels. Dat is wel zo efficiënt!

Niet in elk huis past dezelfde ketel. En niet iedereen wil hetzelfde. Maar welke cv-ketel moet je hebben? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Met onze handige ketelkiezer!

Doe de ketelkiezer

Ook interessant

Nooit meer iets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!