Familiebedrijf van Wijngaarden sluit aan bij Hoppenbrouwers

Technisch installatiebureau Van Wijngaarden bv uit Nieuwerkerk aan den IJssel sluit op 12 mei aan bij Hoppenbrouwers Techniek. Bij het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties werken dagelijks 40 gemotiveerde medewerkers aan uiteenlopende projecten in de elektrotechniek en in klimaat- en sanitaire installaties. Met deze integratie groeit Hoppenbrouwers naar 22 vestigingen verspreid over het land.

Van Wijngaarden bv heeft een rijke historie en een zeer goede reputatie in de markt. “De afgelopen 115 jaar is Van Wijngaarden uitgegroeid tot een middelgroot installatiebedrijf,” vertellen eigenaren Pim Kooijman en Chantal Hoogendoorn. “Ons bedrijf is goedlopend en financieel gezond. Om de volgende stap te kunnen maken, zijn we op zoek gegaan naar een familiebedrijf met dezelfde bedrijfscultuur,” vervolgen ze. “Met de aansluiting bij Hoppenbrouwers kunnen we beter inspelen op de toekomstige ontwikkelingen in de markt, krijgen medewerkers meer ontwikkel- en doorgroeikansen en blijft de continuïteit voor de medewerkers en klanten ook in de toekomst gewaarborgd.”

Met de aansluiting bij Hoppenbrouwers kunnen we beter inspelen op de toekomstige ontwikkelingen in de markt, krijgen medewerkers meer ontwikkel- en doorgroeikansen en blijft de continuïteit voor de medewerkers en klanten ook in de toekomst gewaarborgd.

Uitbreiding regio West

De overname maakt deel uit van de groeistrategie van Hoppenbrouwers: ‘Groeien naar landelijke dekking met lokaal gewortelde vestigingen voor medewerkers, klanten en scholen’.

“De integratie met Van Wijngaarden is een mooie aanvulling op onze bestaande business in de regio West-Nederland,” vertelt Henny de Haas, algemeen directeur van Hoppenbrouwers Techniek, enthousiast. “Wij zijn dan ook blij dat dit technische installatiebedrijf aansluit en deze regio komt versterken met hun kennis en ervaring in zowel werktuigbouwkundige- als elektrotechnische installaties. Als zelfstandige vestiging in deze regio behouden we de lokale en regionale geworteldheid voor zowel de medewerkers als klanten van Van Wijngaarden.”

Gevestigde naam

Technisch Installatiebureau Van Wijngaarden bv is al jarenlang een begrip in de installatiebranche en sinds 1908 gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Als totaalinstallateur biedt het bedrijf een compleet pakket van klimaat- en sanitaire installaties tot elektrotechniek. Bij het familiebedrijf werken dagelijks 40 gemotiveerde medewerkers aan uiteenlopende projecten.

Naast het realiseren van nieuwbouw en renovatieprojecten in de utiliteitsbouw, is het bedrijf actief in service en onderhoud voor zowel de zakelijke- als de particuliere markt. De technisch dienstverlener heeft een omzet van ruim 10 miljoen euro en een grote diversiteit aan opdrachtgevers zoals bouw- en aannemingsbedrijven, zorginstellingen, vastgoedbeheerders, scholen, bedrijfsleven, woningbouwcorporaties, (semi)overheid en particulieren.

“De klantvraag is afgelopen jaren enorm gegroeid en neemt nog steeds toe. Met de aansluiting bij Hoppenbrouwers Techniek kunnen we hier beter op inspelen. Ik denk dat wij een mooie aanvulling zijn op de bestaande business voor Hoppenbrouwers en dat we hiermee een geweldige stap voorwaarts zetten voor onze medewerkers en bedrijfsonderdelen”, aldus Pim Kooijman en Chantal Hoogendoorn.

Ontvang onze nieuwsbrief