Hoppenbrouwers Roosendaal: een jaar na opening

Het is alweer een jaar geleden dat onze droom, het opstarten van een autonome nieuwe vestiging in West-Brabant, werkelijkheid werd. Na een succesvolle opening op 25 oktober 2017, is Hoppenbrouwers Techniek Roosendaal officieel van start gegaan. 

Onze droom

In Roosendaal zijn we gestart met servicewerk, elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Maar, dit is pas het begin! De missie is om in 2021 een volwaardige vestiging te hebben. Hoppenbrouwers Roosendaal bestaat dan uit 150 medewerkers die samen werken binnen de teams Utiliteit (E en W), Service, Beveiliging, Onderhoud en Inspectie, Duurzame Energie en Panelenbouw. Ook moet onze praktijkschool dan volop in gebruik zijn door BBL-ers die leren voor elektricien of loodgieter. We zijn dan in West-Brabant een toonaangevende technische dienstverlener en bekend op de belangrijkste industrieterreinen van Zeeland tot de A17. Om onze vestiging uit te breiden zijn we op zoek naar collega’s die met ons deze droom willen waarmaken. Ken of ben jij degene die we zoeken? Bekijk ons vacature aanbod op onze website.

Hoppenbrouwers Techniek Roosendaal mag terugkijken op een geslaagd eerste jaar! Vestigingsleider Richard Clement, is alleen gestart maar heeft inmiddels een enthousiast team met 16 vaste medewerkers. Samen met hen zijn er het afgelopen jaar al mooie mijlpalen bereikt. Hoppenbrouwers Techniek Roosendaal is een mooi voorbeeld van een vestiging die de professionaliteit kent vanuit het grote bedrijf maar de charmes heeft van een klein familiebedrijf.

Opening

De opening op 25 oktober 2017 was een groot succes. Samen met gastspreker Johan van der Made, Wethouder Theunis en 170 andere genodigden werd de vestiging feestelijk geopend. Symbolisch vond een wielerwedstrijd plaats, Roosendaal is immers de wielerstad van Nederland. De koers startte in Udenhout om vervolgens via Dongen te eindigen in Roosendaal. Bekijk de aftermovie hier.

Evenementen: Open dag en banenavonden
Op iedere vestiging van Hoppenbrouwers is er jaarlijks een open dag. Op 25 februari 2018 vond de eerste open dag plaats in Roosendaal. In  ons pand konden bezoekers kennismaken met ons bedrijf, onze medewerkers en het vakmanschap. Ook de daaropvolgende banenavonden, die we eens per kwartaal specifiek organiseren voor het werven van nieuwe collega’s en (duaal)studenten, werden goed bezocht! U vindt de laatste actualiteiten en evenementen, altijd via ons Facebook en LinkedIn kanaal.

Start praktijkschool

In augustus 2018 is de eerste lichting BBL-leerlingen gestart in onze praktijkschool. Onder begeleiding van praktijkopleider Marlon Thomas  worden zes BBL-ers klaargestoomd tot échte vakmannen. De leerlingen volgen vier dagen in de week praktijkonderwijs waarbij ze meelopen in de bestaande teams. Dag vijf gaan ze de schoolbanken in voor theorieles. Om het beste uit zichzelf te halen, krijgen de leerlingen aansluitend één avond in de week extra praktijkles in onze eigen praktijkschool. In deze praktijkschool richten we ons nu nog enkel op elektrotechniek. In 2019 wordt de huidige ruimte uitgebreid met werktuigbouwkunde.

Projecten en omzet

Naast deze ontwikkelingen hebben we ook mooie projecten gescoord en uitgevoerd. Een van de grootste projecten afgelopen jaar was HEMI in Tholen. Hier werd een bestaande bedrijfshal met 12.000m2 uitgebreid. Hoppenbrouwers realiseerde de beveiligings- en gebouwgebonden installaties. Het leverde een fijne samenwerking en een tevreden klant op. Slechts een jaar na opening hebben we 114 projecten uitgevoerd en daarmee een omzet behaald waar we trots op zijn. We verwachten eind 2018 één miljoen aan omzet.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief