Kidsreport: Het waterschap Rivierenland in Tiel

Hoe wordt vies water weer schoon?

Hoppenbrouwers Kidsreporters Jelle en Robin gaan op onderzoek uit! Het Waterschap Rivierenland in Tiel zorgt voor voldoende schoon oppervlaktewater en veilige dijken. Hier werken wij aan de besturing van de waterlijnen, de weg die het water aflegt in de waterzuivering. De waterlijnen worden aangestuurd door onze paneelkasten en daardoor weten de installaties precies wat ze moeten doen om het vieze water schoon te maken. Met behulp van onze techniek kan de zuivering continu blijven draaien. Maar… waar gaat onze poep en plas dan naartoe? Kidsreporters Jelle en Robin zoeken het voor je uit!

Wist je dat?

Met behulp van onze technische installaties dagelijks 45 miljoen liter water gereinigd wordt. Dat zijn flink wat zwembaden bij elkaar! Dit water komt vervolgens in de natuur terecht, wat belangrijk is voor ons milieu, planten en dieren. En natuurlijk voor ons om van te genieten, door te varen of te zwemmen!

Bekijk onze andere Kidsreport

Samen ontdekken hoe het zit!

Onze kidsreporters Jelle en Robin gingen op onderzoek in Tiel bij Het Waterschap Rivierenland. Met vragen zoals Waar gaat onze poep naartoe? En hoe krijgen we water weer schoon? waren zij te gast bij Thijs Doeleman, Projectleider van Hoppenbrouwers Techniek, en Bram Romein, Procesoperator Zuiveringen van Waterschap Rivierenland, op locatie. Samen met hen doken ze de techniek in over hoe vies water weer schoon wordt gemaakt. En als afsluiter, konden onze reporters het niet laten om het schone water zelf te testen door een plons in het natuurwater te nemen!

Ontvang onze nieuwsbrief