Beveiliging zonneparken: noodzaak
Er gaat geen week voorbij zonder een krantenkop ‘Koperdiefstal zonnepark’. Vaak in dikgedrukte letters. Met welke zorgwekkende trend hebben we hier te maken? En belangrijker nog: wat doen we...
Brand, dat overkomt ons toch niet. Denk je. Totdat er kortsluiting ontstaat en je jouw bedrijfspand, jouw droom, in vlammen ziet opgaan. Ander scenario: je kiest ervoor om geen camera of inbraaksignalering te installeren, omdat je bang bent dat mensen dan denken dat er wat te halen valt. En nu zijn ze tóch binnengekomen via je magazijndeur. De buit was groot, net als de puinhoop. Het belang van goede brandbeveiliging, inbraaksignalering en toegangscontrole, we kunnen er niet vaak genoeg op wijzen.
De experts van Hoppenbrouwers horen het vaak: zo’n brandmeldinstallatie kost geld en levert niks op. Jij vindt een brandblusser en een aantal verplichte brandmelders voldoende. Je ziet beveiliging als een extra kostenpost die je liever even op de lange baan schuift. Maar wat als die brand straks wél uitbreekt? Waar zitten je twijfels: is dat de prijs? Gebrek aan kennis? Of heb je er gewoon nog niet over nagedacht?
Geef je een gelegenheidsinbreker alle tijd of wil je dat hij direct bij binnenkomst gesignaleerd wordt en dat er een melding uitgaat? Meer informatie? Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
We zijn inmiddels wel gewend aan camera’s. Bij veel gebouwen hangen al standaard beveiligingscamera’s. Camerabewaking draagt bij aan de veiligheid van je werknemers en geeft jou de touwtjes in eigen handen. Loopt er gewoon een hond voorbij of zijn het twee mannen met bivakmutsen die zich bij de magazijndeur ophouden? Snel schakelen als dat nodig is. Dat wil je.
Informeer goed naar alle do’s & dont’s met betrekking tot privacy. Heimelijk plaatsen van camera’s is verboden. Filmen zonder dat kenbaar te maken ook. Continu de werkplek filmen mag alleen als je personeel daarmee instemt. Bij Hoppenbrouwers weten we van de hoed en de rand.
Wet- en regelgeving, het kan soms behoorlijk abracadabra zijn. Pak het bouwbesluit en de verzekeringsvoorwaarden er eens bij. Verdiep je erin en mocht je er niet uitkomen, vraag onze experts om met je mee te kijken. Neem je de risico-inschatting daarin mee, dan ontstaat een compleet plaatje van wat voor jouw bedrijf minimaal nodig is op het gebied van brandbeveiliging en inbraaksignalering.
Wil je pushnotificaties ontvangen op je mobiele telefoon of wil je dat er een seintje gaat naar een bewakingsdienst als er iets niet pluis is? Wil je dat de toegangspoort automatisch opent voor iedereen of alleen voor je personeel? Er zijn legio mogelijkheden, met een eerlijk advies voorkom je onder- of overbeveiliging.
Kortom: het is tijd om de veiligheid van je zaak, je goederen, medewerkers én jezelf op de eerste plek te zetten. Dan kun je je daarna weer zorgeloos focussen op jouw bedrijf.
> Ben je bewust van de risico’s, investeren in brandbeveiliging en inbraaksignalering loont zich
> Controleer met regelmaat brandblussers en noodverlichting
> Breng je medewerkers op de hoogte van o.a. vluchtwegen, ontruimingsplan en het gebruik van brandblussers
> Schakel snel met behulp van pushnotificaties of alarmopvolging
> Verdiep je in wet- en regelgeving; bouwverordening, verzekeringseisen en AVG-wetgeving
> Voorkom onder- of overbeveiliging, goed is goed genoeg