Het huis van de toekomst heeft domotica

We worden allemaal steeds ouder en blijven daarbij ook steeds langer zelfstandig wonen. Daar ligt een uitgelegen kans voor slimme installaties wat Hoppenbrouwers Techniek betreft. Het huis van de toekomst heeft domotica. Slimme automatiseringen gaan inspelen op de behoeftes en gewoontes van de bewoners in woningen. Zo ziet dat eruit.

Bij een toekomstbestendig huis hoort circulaire bouw om het milieu zo min mogelijk te belasten. Hoppenbrouwers denkt mee over circulariteit.

Bekijk onze trends

The Internet of Things

Steeds meer apparaten zijn verbonden aan het internet. Dat betekent dat ze slimmer werken en makkelijker bestuurbaar zijn. Daar stopt het niet. Met The Internet of Things wisselen apparaten onderling ook informatie met elkaar uit. Zie de installaties als een bouwteam. Voor een efficiëntere samenwerking, communiceert de aannemer met de monteurs en installateurs. Zo kan iedereen het beste op elkaar inspelen. Slimme apparaten doen dat net zo.

Meer comfort in het huis van de toekomst

Dankzij The Internet of Things meet een luchtventilatiesysteem bijvoorbeeld de lucht om zich heen. De meting detecteert of de lucht in een werk- of leefomgeving toe is aan een schoonmaakbeurt. Daar hoeft de gebruiker niks voor te doen. Data communiceert als vanzelf met elkaar.

Domotica doet meer dan het verversen van lucht of het automatisch inschakelen van verlichting zodra iemand binnenkomt. Het verhoogt het wooncomfort van mensen. Nadenken over het naar beneden doen van de zonwering of rolluiken wordt bijvoorbeeld verleden tijd. Zelfs als iemand niet thuis is, reageert het systeem op het straaltje zon. Het resultaat? Een comfortabele temperatuur zodra iemand thuiskomt.

Inspelen op behoeftes

Het huis van de toekomst is geen utopisch strakke, futuristische woning. Het is hier en nu. Steeds meer woningen worden smart homes. De mogelijkheden blijven zich bovendien ontwikkelen. Het huis van de toekomst gaat als het ware van de bewoner leren.

Dat is niet direct nieuwe techniek. Een iPhone detecteert ook dat iemand iedere ochtend een bepaalde app opent. Zoekt diegene in de ochtend naar een app, suggereert de telefoon vanzelf die veelgebruikte app. Dat kan het huis van de toekomst ook. Het gebruikerspatroon van de bewoner wordt steeds bekender en data van installaties wordt steeds uitgebreider.

Wordt er een afwijking in het patroon gedetecteerd door de slimme installaties, kan daar op gereageerd worden. Is het hele gezin vier weken op vakantie? De smart home zal het energieverbruik reguleren. Wordt er een plotse stroom aan water gedetecteerd? Dan gaan de waterleidingen dicht. Een lekkage wordt voorkomen.

Domotica is het huis van de toekomst

Als het aan Hoppenbrouwers ligt, zal domotica steeds slimmer en meer in woningen worden geïnstalleerd. Het zorgt niet alleen voor een comfortabele, maar ook veilige woning. Genoeg redenen om aan de slag te gaan met het huis van de toekomst.

Bas Tekath en Wouter Hendrickx gaan met elkaar in gesprek over klimaatdoelen.
Dit is hun visie

Hoppenbrouwers denkt meer over toekomstbestendige gebouwen. Dat doen we het liefst zo vroeg mogelijk in het bouwproces voor de slimste toepassingen.

Schakel ons in

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Groen doen met behulp van subsidies

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Groen doen met behulp van subsidies

Je huis verduurzamen: goed idee!

BlogDuurzaam
Lees meer over Je huis verduurzamen: goed idee!

Zonnepanelen: heeft het nog nut?

BlogZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen: heeft het nog nut?

Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

BlogDuurzaam
Lees meer over Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

Thuisbatterij: je levert toch niet in?

BlogDuurzaam
Lees meer over Thuisbatterij: je levert toch niet in?

De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

BlogWetgevingZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

BlogDuurzaamZelf stroom opwekken
Lees meer over Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

Daarom is de warmtepomp zo hot

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Daarom is de warmtepomp zo hot

Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

BlogDuurzaamTrends
Lees meer over Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

Cv-ketels en thermostaten van Intergas

BlogCV-Ketels
Lees meer over Cv-ketels en thermostaten van Intergas

Ontvang onze nieuwsbrief