Toekomstbestendige steden zijn groen

Het is een feit: groen is gezond. En dan bedoelen we niet de kleur groen. Maar de natuur om jou heen. Een groene omgeving zorgt namelijk voor een gezonde werk- en leefsfeer. Erg belangrijk, vinden we bij Hoppenbrouwers Techniek. Een groene stad kent een hoop voordelen. Mensen die zich in een groene omgeving bevinden, ondervinden vaak een positief effect op hun gezondheid en sociale gesteldheid. We vertellen je waarom groen in steden onmisbaar is.

Leefbare stad

Temperaturen van veertig graden, geen zuchtje wind in de lucht en hitte die blijft hangen: de zomers in de steden worden steeds heftiger. Het kan in een stad zelfs vijf tot tien graden warmer zijn dan in dropen en op het platteland. De reden? Groen.

Om een stad leefbaar te maken in warme zomers wil je verkoeling stimuleren. Door bijvoorbeeld groene gevels aan huizen te planten. Bladeren verdampen water, wat direct voor verkoeling zorgt. De gebouwen houden dus niet langer de warmte vast waardoor de stad een stuk aangenamer wordt.

Binnen in kantoren of huizen wil jij natuurlijk ook dat het leefbaar blijft. Een goed geïsoleerd gebouw middenin de stad ondersteunt dat. Maar ook slimme systemen helpen de warme zomers te doorstaan. Kies bijvoorbeeld voor slimme zonwering die naar beneden gaat zodra de zon op het kantoor of de woonkamer staat.

Voordelen van groen in de stad

  • Het creëert een klimaatbestendige omgeving
  • Mentale gezondheid gaat vooruit
  • Mensen zoeken meer verbinding met elkaar
  • Het vermindert stress

Klimaatbestendige stad

Zwetende zomers worden afgewisseld door fikse regenbuien. Van de een op de andere dag voelt het alsof de herfst is aangebroken en kan de paraplu uit de gangkast worden gehaald. Ook hier speelt groen in de stad een belangrijke rol. Door verharding in bebouwde steden krijgt de hoeveelheid water vaak niet de kans afgevoerd te worden. Steden kiezen daarom steeds vaker om stenen te vervangen voor groen.

In een groene omgeving filtert de natuur vanzelf het water naar de grond. Als een geoliede machine weet de natuur precies wanneer het water moet vasthouden, laten verdampen of de grond in laat gaan. Maak ook slim gebruik van de natuur voor woningen en gebouwen met (binnen)tuinen. In plaats van een hoop tegels te leggen, zou er meer kans voor groen moeten zijn.

Toekomstbestendige gebouwen in de stad

Om steden toekomstbestendig te maken, zijn er niet alleen meer bomen en planten nodig. Gebouwen moeten ook steeds slimmer en met oog voor de toekomst worden ingericht. Eisen voor energielabels voor kantoren worden in alle waarschijnlijkheid hoger. En oude panden worden steeds vaker opnieuw ingericht met een blik op de toekomst.

Als duurzame installateur zijn wij de partner om mee te denken over een toekomstbestendige stad. Denk jij eraan gebouwen in de stad te verduurzamen? Schakel ons dan in. We sparren over zonnepanelen op het dak. Een groene gevel. En de juiste isolatie en klimaatbeheersing. Mensen en medewerkers in jouw panden plukken uiteindelijk de vruchten van meer groen in de stad.

Laat Hoppenbrouwers meedenken over meer groen in gebouwen en in de stad.

Schakel ons in

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Je huis verduurzamen: goed idee!

BlogDuurzaam
Lees meer over Je huis verduurzamen: goed idee!

Zonnepanelen: heeft het nog nut?

BlogZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen: heeft het nog nut?

Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

BlogDuurzaam
Lees meer over Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

Thuisbatterij: je levert toch niet in?

BlogDuurzaam
Lees meer over Thuisbatterij: je levert toch niet in?

De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

BlogWetgevingZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

BlogDuurzaamZelf stroom opwekken
Lees meer over Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

Daarom is de warmtepomp zo hot

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Daarom is de warmtepomp zo hot

Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

BlogDuurzaamTrends
Lees meer over Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

Cv-ketels en thermostaten van Intergas

BlogCV-Ketels
Lees meer over Cv-ketels en thermostaten van Intergas

Wanneer moet je je cv-ketel vervangen?

BlogCV-Ketels
Lees meer over Wanneer moet je je cv-ketel vervangen?

Ontvang onze nieuwsbrief