Wanneer moet je je cv-ketel vervangen?

Hoelang gaat een cv-ketel mee en wanneer moet je je cv-ketel vervangen? Die vragen worden ons regelmatig gesteld. Maar het is lastig om er een eenduidig antwoord op te geven. Het hangt namelijk van meerdere factoren af. In principe gaat een premium cv-ketel bij regelmatig onderhoud tot wel vijftien jaar mee. Toch kan het slim zijn om je cv-ketel eerder te vervangen.

Met spoed een cv-ketel vervangen

Als jouw cv-ketel snel aan vervanging toe is. Kan Hoppenbrouwers jou vaak al binnen 24 uur helpen met een nieuwe cv-ketel. Hierbij vervangen wij jouw verwarmingsketel door één van de cv-ketels die wij standaard op voorraad hebben.

Bekijk de cv-ketels

Wat bepaalt de levensduur?

De levensduur van een cv-ketel hangt onder meer af van het type ketel. Gaat het om een VR-, HR- of elektrische ketel? Daarnaast is bepalend hoe intensief de ketel wordt gebruikt en hoe vaak er onderhoud plaatsvindt. Tot slot is de kwaliteit van belang. Een budgetketel gaat zo’n tien jaar mee, bij een premiumketel kan het wel vijftien jaar duren voordat de cv-ketel vervangen moet worden.

Bespaar energiekosten

Een oude cv-ketel verbruikt doorgaans veel energie. Als je besluit om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen, zie je dat onmiddellijk terug op je energierekening. De nieuwe cv-ketel heeft een veel hoger rendement en dat betekent: lagere stookkosten. Je investering in een nieuwe cv-ketel verdien je dan ook in een paar jaar weer terug!

Elke twee jaar onderhoud

Een cv-ketel heeft regelmatig onderhoud nodig. Bij Hoppenbrouwers gaan we uit van tweejaarlijks onderhoud via een all-in service-abonnement. Wij checken de installatie, we reinigen de ketel en we vervangen onderdelen als dat nodig is. Zonder extra kosten. Zo weet je zeker dat je cv-ketel altijd perfect werkt! En dat is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

All-in service

Het all-in service- en onderhoudsabonnement kost 15,- euro per maand. Je contract loopt twaalf jaar en is na twee jaar maandelijks opzegbaar. Maar waarom zou je? Met je abonnement hoef je niks te betalen voor periodiek onderhoud, arbeid of onderdelen. En heb je een storing, dan kijkt onze videomonteur met je mee of sturen we zo snel mogelijk een monteur. We doen ons best om binnen 24 uur de storing op te lossen.

Is je cv-ketel aan vervanging toe?

Niet in elk huis past dezelfde cv-ketel. En niet iedereen wil hetzelfde. Maar welke cv-ketel moet je hebben? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor het vervangen van de cv-ketel.

Doe de ketelkiezer

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

Cv-ketels en thermostaten van Intergas

BlogCV-Ketels
Lees meer over Cv-ketels en thermostaten van Intergas

Cv-ketel onderhoud, belangrijker dan je denkt!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Cv-ketel onderhoud, belangrijker dan je denkt!

Wat is een cv-ketel?

BlogCV-Ketels
Lees meer over Wat is een cv-ketel?

Warm de winter door: waarom cv-ketelonderhoud loont

BlogBesparenCV-KetelsDuurzaam verwarmen
Lees meer over Warm de winter door: waarom cv-ketelonderhoud loont

Cw-waarde van een cv-ketel, hoe zit dat nou?

CV-KetelsWetgeving
Lees meer over Cw-waarde van een cv-ketel, hoe zit dat nou?

De Gasketelwet: dit heb jij eraan

BlogCV-KetelsWetgeving
Lees meer over De Gasketelwet: dit heb jij eraan

Alle informatie over de cv-ketel

BlogCV-Ketels
Lees meer over Alle informatie over de cv-ketel

Stappenplan: Hoppenbrouwers installeert een cv-ketel

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Stappenplan: Hoppenbrouwers installeert een cv-ketel

Besparen met de cv-ketel

CV-KetelsWetgeving
Lees meer over Besparen met de cv-ketel

Is het verstandig om een nieuwe cv-ketel te kopen?

CV-Ketels
Lees meer over Is het verstandig om een nieuwe cv-ketel te kopen?

Ontvang onze nieuwsbrief