Kan een hybride warmtepomp in mijn huis?

De kogel is door de kerk: jij wilt een hybride warmtepomp kopen voor je huis. Alleen weet je nog niet zeker of jouw woning er geschikt voor is. Logisch dat je dit eerst wilt weten voordat je er een aanschaft. We leggen uit wanneer je huis klaar is voor een hybride warmtepomp.

Check? Check

Er zijn een paar basiszaken waaraan je woning moet voldoen wil het installeren van een hybride warmtepomp een optie zijn. Zo moet vloerverwarming de hoofdverwarming zijn. Ook moet de hybride warmtepomp naast de cv-ketel hangen. Daar moet dus voldoende ruimte voor zijn. Nog een voorwaarde is dat er ruimte moet zijn voor een buitenunit op een plat dak, tegen een geven of op de grond. Daar werkt de binnenunit namelijk mee samen.

Isolatie tiptop in orde

Een warmtepomp zet geen zoden aan de dijk in een slecht geïsoleerde woning. Isolatie is eigenlijk altijd belangrijk: hoe slechter de isolatie, hoe meer energie je nodig hebt om je huis te verwarmen. Een hybride warmtepomp verwarmt je woning met een zo laag mogelijke aanvoertemperatuur. Dat wil zeggen dat je huis constant verwarmd wordt met een temperatuur van maximaal 55 graden. Een cv-ketel verwarmt het cv-water tussen de 70 en 90 graden. Is je woning slecht geïsoleerd, dan ben je die warmte al kwijt voor de woning kan opwarmen.

Cv-ketelcheck

Een hybride warmtepomp werkt samen met jouw cv-ketel. Als het in de wintermaanden te koud is voor de hybride warmtepomp, dan helpt de cv-ketel een handje. Ook als het te lang duurt om je huis aangenaam warm te krijgen, schakelt de cv-ketel in. En water verwarmen doet die ook nog altijd. Om maximaal rendement te behalen, adviseren we meteen met de hybride warmtepomp een nieuwe cv-ketel te laten installeren. Het liefst ook een van Intergas, want die twee apparaten werken het beste samen.

Vraag het Hoppenbrouwers

Je kunt prima zelf op onderzoek uitgaan of je huis geschikt is voor een hybride warmtepomp of niet. Maar veel punten zijn toch maatwerk en ontdekken we pas als we bij jou in huis zijn. Vraag Hoppenbrouwers Techniek of het voor jouw huis zin heeft een warmtepomp te kopen. We geven maar wát graag advies. Ben jij er helemaal uit? Dan installeren we heel de boel zo snel mogelijk. Zit jij er weer lekker warm bij.

Huis klaar? Jij klaar? Kopen maar!

Koop je hybride warmtepomp

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ook interessant

Hybride warmtepomp: wat is het? Hoe werkt het? Waarom wil ik het?

DuurzaamHybride warmtepompen
Lees meer over Hybride warmtepomp: wat is het? Hoe werkt het? Waarom wil ik het?

Alle soorten warmtepompen op een rij

DuurzaamHybride warmtepompen
Lees meer over Alle soorten warmtepompen op een rij

Hoppenbrouwers tipt: subsidies voor de hybride warmtepomp

Hybride warmtepompenWetgeving
Lees meer over Hoppenbrouwers tipt: subsidies voor de hybride warmtepomp

Is mijn huis geschikt voor een hybride warmtepomp?

Hybride warmtepompen
Lees meer over Is mijn huis geschikt voor een hybride warmtepomp?

Stappenplan: Hoppenbrouwers installeert een hybride warmtepomp

Hybride warmtepompen
Lees meer over Stappenplan: Hoppenbrouwers installeert een hybride warmtepomp

Hoeveel kost een hybride warmtepomp?

Hybride warmtepompen
Lees meer over Hoeveel kost een hybride warmtepomp?

Wat levert een hybride warmtepomp op?

Hybride warmtepompen
Lees meer over Wat levert een hybride warmtepomp op?

Wat is een hybride warmtepomp?

BlogDuurzaam verwarmenHybride warmtepompen
Lees meer over Wat is een hybride warmtepomp?

Ontvang onze nieuwsbrief