Productinformatie
Hybride warmtepomp

Kan een hybride warmtepomp in mijn huis?

De kogel is door de kerk: jij wilt een hybride warmtepomp kopen voor je huis. Alleen weet je nog niet zeker of jouw woning er geschikt voor is. Logisch dat je dit eerst wilt weten voordat je er een aanschaft. We leggen uit wanneer je huis klaar is voor een hybride warmtepomp.

Check? Check

Er zijn een paar basiszaken waaraan je woning moet voldoen wil het installeren van een hybride warmtepomp een optie zijn. Zo moet vloerverwarming de hoofdverwarming zijn. Ook moet de hybride warmtepomp naast de cv-ketel hangen. Daar moet dus voldoende ruimte voor zijn. Nog een voorwaarde is dat er ruimte moet zijn voor een buitenunit op een plat dak, tegen een geven of op de grond. Daar werkt de binnenunit namelijk mee samen.

Een hybride warmtepomp kopen? Ontdek of jouw woning er klaar voor is.

Isolatie tiptop in orde

Een warmtepomp zet geen zoden aan de dijk in een slecht geïsoleerde woning. Isolatie is eigenlijk altijd belangrijk: hoe slechter de isolatie, hoe meer energie je nodig hebt om je huis te verwarmen. Een hybride warmtepomp verwarmt je woning met een zo laag mogelijke aanvoertemperatuur. Dat wil zeggen dat je huis constant verwarmd wordt met een temperatuur van maximaal 55 graden. Een cv-ketel verwarmt het cv-water tussen de 70 en 90 graden. Is je woning slecht geïsoleerd, dan ben je die warmte al kwijt voor de woning kan opwarmen.

Cv-ketelcheck

Een hybride warmtepomp werkt samen met jouw cv-ketel. Als het in de wintermaanden te koud is voor de hybride warmtepomp, dan helpt de cv-ketel een handje. Ook als het te lang duurt om je huis aangenaam warm te krijgen, schakelt de cv-ketel in. En water verwarmen doet die ook nog altijd. Om maximaal rendement te behalen, adviseren we meteen met de hybride warmtepomp een nieuwe cv-ketel te laten installeren. Het liefst ook een van Intergas, want die twee apparaten werken het beste samen.

Vraag het Hoppenbrouwers

Je kunt prima zelf op onderzoek uitgaan of je huis geschikt is voor een hybride warmtepomp of niet. Maar veel punten zijn toch maatwerk en ontdekken we pas als we bij jou in huis zijn. Vraag Hoppenbrouwers Techniek of het voor jouw huis zin heeft een warmtepomp te kopen. We geven maar wát graag advies. Ben jij er helemaal uit? Dan installeren we heel de boel zo snel mogelijk. Zit jij er weer lekker warm bij.

Huis klaar? Jij klaar? Kopen maar!

Koop je hybride warmtepomp

Ook interessant

Nooit meer iets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!