Je huis verduurzamen: goed idee!

Je huis verduurzamen, kent meerdere voordelen. Niet alleen groeit je bankrekening er op termijn van, ook het milieu knapt er van op. En omdat de aarde nog langer mee moet dan vandaag, is iedere duurzame stap er één.

Of je nu kiest voor een (hybride) warmtepomp, zonnepanelen of isoleren; het is een goed idee. Je bespaart hiermee op je warmte- en/of energierekening en dat is winst. Wat ook winst is, is dat zo’n groene ingreep een positief effect op de aarde heeft.

Zeg maar dag tegen kolen, olie en aardgas

De vraag is eigenlijk niet óf je moet verduurzamen, maar wannéér je gaat verduurzamen. In 2050 wil de overheid ervoor zorgen dat iedereen duurzaam kan wonen en werken. Daarvoor moeten we onze bedrijfspanden en huizen verduurzamen. Zo is er in 2050 geen enkele woning meer met een cv-ketel op aardgas.

De traditionele cv-ketel is vervangen door een (hybride) warmtepomp en de zonnepanelen zorgen ervoor dat de televisie aan kan, de verlichting het doet en de telefoons worden opgeladen. De warmte en koeling die nodig zijn om je huis van een prettig woonklimaat te voorzien, komen deels van een warmtenet dat gebruik maakt van restwarmte.

Samen naar een duurzame toekomst

2050 lijkt ver weg, maar de tijd gaat altijd sneller dan we denken. Omdat de energietransitie een hele belangrijke is met het oog op het behalen van de klimaatdoelen, stimuleert de overheid je huis te verduurzamen. Voor de aanschaf van bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp of het laten leggen van zonnepanelen zijn verschillende subsidies of financieringsmogelijkheden aan te vragen. Op deze manier is het voor ieder huishouden in Nederland haalbaar om duurzame stappen te zetten.

Benieuwd welke duurzame stappen jij kunt zetten om jouw huis groener te maken?

Plan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.

Vraag een adviesgesprek aan

Ook interessant voor jou

Zonnepanelen: heeft het nog nut?

BlogZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen: heeft het nog nut?

Daarom is de warmtepomp zo hot

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Daarom is de warmtepomp zo hot

Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

BlogDuurzaamTrends
Lees meer over Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

Ontvang onze nieuwsbrief