Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

De kogel is door de kerk. Je wilt verduurzamen. Waar te beginnen en welke duurzame keuzes je gaat maken, is een proces waarbij we je graag helpen. Als vertrekpunt zetten we hier de mogelijkheden op een rijtje en de te nemen stappen. Handig!

Verduurzamen is een goed idee om verschillende redenen. Het plaatsen van een (hybride) warmtepomp, zonnepanelen, laadpaal of thuisbatterij is goed voor je gas- en elektriciteitsrekening, positief voor de waarde van je koopwoning en beter voor het milieu. Win-win-win dus. Omdat de keuze reuze is, vind je op onze website de ‘keuzehulp’. Ontdek door het beantwoorden van een aantal vragen per duurzaam product, welke duurzame maatregelen het beste bij jouw woning en situatie passen.

Doe hier de keuzehulp

Bekijk hier al onze duurzame producten: van warmtepomp tot en met thuisbatterij.

Uitgelicht: de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame oplossing en hartstikke hot! Deze installatie haalt namelijk warmte uit natuurlijke bronnen. De warmtepompen van Hoppenbrouwers gebruiken de buitenlucht om je huis te verwarmen. Een slimme oplossing, zeker nu de gasprijzen zo grillig zijn.

Hybride of all-electric warmtepomp

Heb je nog een jonge cv-ketel of wil je om een andere reden nog niet volledig overstappen op een warmtepomp? Dan bieden wij als tussenstap de Intergas Xtend aan: een hybride warmtepomp die jouw woning verwarmt sámen met je cv-ketel. De pomp hangt namelijk naast je trouwe cv-ketel en neemt de verwarmingstaak over. Je cv-ketel hangt in de tussentijd niet stil hoor; die verwarmt nog altijd het water en springt bij als het écht koud is.

Of wordt het toch een all-electric warmtepomp? Dit type warmtepomp is vooral rendabel in een goed geïsoleerde woning, die bij voorkeur verwarmd wordt door middel van vloerverwarming, en waar voldoende ruimte beschikbaar is voor de installatie. Wil je nog niet volledig van het gas af? De all-electric warmtepomp van Hoppenbrouwers kan ook als hybride, samen met de ketel, aangesloten worden. Op deze manier doe je nu de investering in de warmtepomp (mét subsidie), maar kun je ook je cv-ketel nog een tijdje blijven gebruiken.

Vergeet de airconditioning niet

Niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland. Maar hoe je het ook wendt of keert, de zomer staat voor de deur. Om helemaal summer ready te zijn op een duurzame manier kun je kiezen voor een airconditioning die zowel koelt als verwarmt. Om te bepalen welke airconditioning het meest geschikt is voor jouw woning, hebben wij de airco kiezer ontwikkeld. Ben je eruit? Plan dan direct een schouwmoment waarop we de situatie bij je thuis komen bepalen. Samen bekijken we dan wanneer we de airco(‘s) bij je thuis komen installeren.

Wist je dat…

…de airconditioning feitelijk een lucht/lucht-warmtepomp is? En dat je hiermee dus ook heel goed je huis (per kamer) verwarmt? In de zomer zorgt hij ervoor dat je er juist lekker koeltjes bij zit. Kom maar door met die zon!

Voordelig duurzaam investeren

Dat je duurzame stappen wilt zetten als huiseigenaar vindt ook de overheid een goed idee. Daarom is er subsidie aan te vragen voor diverse duurzame maatregelen. Om voor een Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) in aanmerking te komen, moet de duurzame ingreep -installatie van zonneboiler, (hybride) warmtepomp, zonnepanelen of het uitvoeren van isolatiematerialen- nieuw zijn aangeschaft én moet je dit aan kunnen tonen met een betaalbewijs. Ook is het de bedoeling dat je binnen 24 maanden na installatie of uitvoering van de eerste maatregel de ISDE aanvraagt. Je leest er meer over in het artikel ‘Groen doen met behulp van subsidies’.

Neem contact op met een van onze adviseurs

Ook interessant voor jou

Groen doen met behulp van subsidies

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Groen doen met behulp van subsidies

Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

BlogDuurzaamTrends
Lees meer over Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

Zo energiezuinig is de airco echt

BlogAirco'sBesparenDuurzaam
Lees meer over Zo energiezuinig is de airco echt

Zonnepanelen? Gebruik je opgewekte zonne-energie zelf

BlogBesparenDuurzaamTrendsZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen? Gebruik je opgewekte zonne-energie zelf

Ontvang onze nieuwsbrief