Besparen met de cv-ketel

Er wordt nogal snel gezegd dat een cv-ketel niet zuinig of duurzaam is. Hoewel je op gas stookt, kun je flink besparen met een cv-ketel. Je moet het alleen wat slim aanpakken. Bijvoorbeeld door het juist inregelen van de cv-installatie. Met kleine maatregelen bespaar je al snel 7% tot 10% op jaarlijkse stookkosten.

Waterzijdig inregelen

Hebben we het over de cv-ketel dan praten we over die grote witte kast in jouw woning. Bij het hele cv-systeem horen ook het leidingwerk en de radiatoren. Je wilt dat alle onderdelen van het systeem efficiënt met elkaar samenwerken. Het is slim om de radiatoren waterzijdig te laten inregelen.

Misschien krijgt de radiator in de hoek van de kamer nu veel warm water, terwijl de radiator centraal in de woonkamer veel minder krijgt. Dan blijf je stoken zonder dat de ruimte echt lekker warm wordt. Krijgt iedere radiator evenveel warmte, dan kun je flink besparen op stookkosten. Dankzij waterzijdig inregelen stel je de doorstroom van warm water in de radiatoren op de juiste manier in.

Zelf doen?

Waterzijdig inregelen is een klusje dat je liever niet zelf doet. Een installateur heeft verstand van zaken en klaart het netjes, veilig en snel. Dat niet alleen: niet alle radiatoren zijn geschikt voor deze aanpassingen. Onze installateurs zien dat in één oogopslag. Zo ben je ervan verzekerd dat het goed gebeurt.

Lagere temperatuur

Vaak staat een cv-ketel automatisch op de fabrieksinstelling: een gemiddelde temperatuur van tachtig graden. Maar een cv-ketel hoeft helemaal niet zo hoog te staan. Sterker nog: bij zestig graden werkt hij veel efficiënter. Je kunt die temperatuur heel makkelijk zelf aanpassen. Check daarvoor wel of dat in je woning kan. Dat merk je snel als je de temperatuur lager zet. Wordt het kouder in huis? Dan is je huis niet genoeg geïsoleerd om met een lage temperatuur te stoken.

Zo’n aanpassing betekent niet dat er kouder water uit de kraan komt of dat de radiatoren minder warm worden. Het duurt hooguit iets langer voordat de radiatoren warm zijn. Maar in een goed geïsoleerd huis is dit geen probleem. Wat het je oplevert: tot wel 10% van de stookkosten. En merk je dat in de koude maanden je huis toch niet voldoende opwarmt, dan zet je de temperatuur gewoon weer even wat hoger.

 

Radiatoren isoleren

Alle instellingen op de cv-ketel zijn optimaal, toch blijf je stiekem warmte verliezen. Bijvoorbeeld in de buizen die naar de radiatoren gaan. Of achter de radiatoren. Met radiatorfolie voorkom je warmteverlies achter de verwarming. Isoleer de cv-leidingen extra met schuimrubberen buizen. Zo verlies je geen warmte nog voordat die bij de radiator komt en jij ervan kunt genieten.

Met een slimme, nieuwe cv-ketel én deze bespaartips zit jij er warm bij.

Bekijk ons aanbod

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ook interessant

Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

Cv-ketels en thermostaten van Intergas

BlogCV-Ketels
Lees meer over Cv-ketels en thermostaten van Intergas

Wanneer moet je je cv-ketel vervangen?

BlogCV-Ketels
Lees meer over Wanneer moet je je cv-ketel vervangen?

Cv-ketel onderhoud, belangrijker dan je denkt!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Cv-ketel onderhoud, belangrijker dan je denkt!

Wat is een cv-ketel?

BlogCV-Ketels
Lees meer over Wat is een cv-ketel?

Warm de winter door: waarom cv-ketelonderhoud loont

BlogBesparenCV-KetelsDuurzaam verwarmen
Lees meer over Warm de winter door: waarom cv-ketelonderhoud loont

Cw-waarde van een cv-ketel, hoe zit dat nou?

CV-KetelsWetgeving
Lees meer over Cw-waarde van een cv-ketel, hoe zit dat nou?

De Gasketelwet: dit heb jij eraan

BlogCV-KetelsWetgeving
Lees meer over De Gasketelwet: dit heb jij eraan

Alle informatie over de cv-ketel

BlogCV-Ketels
Lees meer over Alle informatie over de cv-ketel

Stappenplan: Hoppenbrouwers installeert een cv-ketel

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Stappenplan: Hoppenbrouwers installeert een cv-ketel

Is het verstandig om een nieuwe cv-ketel te kopen?

CV-Ketels
Lees meer over Is het verstandig om een nieuwe cv-ketel te kopen?

Ontvang onze nieuwsbrief