Volledige ontzorging op SCIOS Inspectie

Hoppenbrouwers Techniek is volledig SCIOS-gecertificeerd. Als technisch dienstverlener bieden we naast het onderhoud van elektrotechnische installaties ook de service en inspectie volgens de gestelde kwaliteitseisen. SCIOS Inspectie is de ultieme controle op het uitgevoerde beheer- en onderhoudsbeleid.

Naast het duurzame aspect is veiligheid een strenge eis voor elektrotechnische installaties gesteld door de overheid. Regelmatige inspectie van uw elektrotechnische installatie is daarom noodzakelijk volgens de gestelde kwaliteitsstandaard: de SCIOS certificatieregeling voor inspectie en onderhoud aan technische installaties. Hoppenbrouwers Techniek verzorgt naast het onderhoud ook de inspectie van elektrotechnische installaties.

Specialist in onderhoud

Het beheer- en onderhoudsbeleid voor technische installaties is in hoge mate bepalend voor de veiligheid, bedrijfszekerheid, energiezuinigheid, milieueffecten en de levensduur van de installatie. Hoppenbrouwers neemt het onderhoud aan elektrotechnische installaties graag uit handen. De afdeling Service en Onderhoud voert de gecertificeerde scope 8 t/m 10 inspecties uit. In het voortraject wordt er samen met de klant gekeken naar wat de verzekeraar vraagt en welke inspecties daarbij aansluiten.

Scope 8 t/m 10

Bij de inspectie scope 8 wordt alles geïnspecteerd wat te maken heeft met persoonlijke veiligheid. Arbeidsmiddelen worden gecontroleerd bij de inspectie scope 9. Scope 8 en 9 zijn gerelateerd aan de NEN 3140 norm. Tijdens de scope 10 inspectie wordt de brandbeveiliging geïnspecteerd. De scope 10 inspectie is gerelateerd aan de NEN 8220 norm.

Deelregelingen

De SCIOS certificering omvat drie deelregelingen. Er zijn deelregelingen voor stookinstallaties (scope 1 t/m 7), elektrisch materieel (scope 8 t/m 10) en explosieveilige installaties (scope 11).

De scopes 8 t/m 10 zijn niet uit te sluiten voor eigen veiligheid en die van medewerkers. Door de inspecties worden persoonlijke veiligheid, de arbeidsmiddelen en brandbeveiliging in een bedrijfspand optimaal beveiligd en gewaarborgd.

Meer informatie over inspecties aan elektrotechnische installaties?

Neem contact met ons op via avmensfoort@hoppenbrouwers.nl