Roparun Roparun

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Hoppenbrouwers Techniek neemt in 2021 voor de tweede keer deel aan de Roparun! De 30e editie van de legendarische Roparun vindt dit jaar volledig in Nederland plaats. 297 teams gaan de uitdaging aan in een non-stop estafetteloop van ruim 300 kilometer, verdeeld over een noordelijke en zuidelijke route. Met hun deelname halen zij geld op voor projecten die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven met kanker. Maar liefst 27 van onze medewerkers hebben onderling een team opgesteld en zetten zich in voor het goede doel. Ze lopen op 2 en 3 oktober de noordelijke route met de finish in Landgraaf. Graag stellen wij ons team aan u voor!

Bas Tekath

Bas deed in 2019 voor de eerste keer mee aan de Roparun als loper. Zijn deelname is hem toen goed bevallen, waardoor hij er voor kiest om zich dit jaar weer in te zetten voor het goede doel. “Ik vind de Roparun een mooi initiatief voor zieke mensen. Zelf ben ik erg sportief en heb ik altijd fanatiek aan survivalsport gedaan. Mijn conditie is goed, maar ook ik zal me moeten voorbereiden op de duurloop”, vertelt Bas. Samen met zijn collega’s is Bas al aan het trainen om zich klaar te stomen voor de estafetteloop die in oktober plaats gaat vinden. “Het leuke is dat we dit als collega’s samen doen. Je bent als team op elkaar aangewezen, je ondersteunt elkaar gedurende de loop en je leert elkaar zo op een andere manier kennen.”

Bas Tekath Projectleider Hoppenbrouwers Techniek

Bart Vogels

Bart waagt zichzelf dit jaar voor de eerste keer aan de estafetteloop. Hij is al enige tijd geleden begonnen met hardlopen en stoomt zichzelf nu wekelijks klaar voor de Roparun, waarin hij als individu zo’n 37 kilometer af zal gaan leggen. Bart: “In eerste instantie zou ik meedoen als begeleider, maar later had ik zoiets van: als ik aan de Roparun meedoe, dan zal ik ook lopen ook. Ik heb altijd gevoetbald, maar ik vond de derde helft vaak nog belangrijker dan de eerste en de tweede. Nu ik naast voetballen meer ben gaan sporten, heb ik er zin in om mezelf straks in oktober uit te gaan dagen gedurende de Roparun.” Nu is de Roparun op Bart zijn pad gekomen, maar hij had zich voor een ieder ander goed doel evengoed ingezet. “Het is gewoon gezellig om dit met collega’s te kunnen doen. En extra mooi dat we met onze deelname ook nog eens een steentje bijdragen aan mensen die het goed kunnen gebruiken”.

Projectleider Bart Vogels bij Hoppenbrouwers Techniek

Jeroen van den Hoof

In eerste instantie zag Jeroen de Roparun ‘gewoon’ als een leuke uitdaging. “Het leek me gezellig om met een club vanuit Hoppenbrouwers sportief bezig te zijn. Toen ik echter meedeed in 2019 besefte ik gedurende de estafetteloop steeds meer wat voor doel er achter zit. We doen dit niet direct voor onszelf, maar wel voor anderen”, vertelt Jeroen. In 2019 fietste Jeroen mee in de route van Parijs naar Rotterdam en beleefde hij daar een hele ervaring. Veel inspanning, weinig slaap en dat met maar liefst 370 kilometer op de teller. “Toen we de finish in Rotterdam naderden en ik al die mensen daar zag staan, kwam het wel binnen wat we voor elkaar gebokst hadden. Daarom heb ik er voor gekozen om ook dit jaar weer mee te doen. Het is mooi dat we dit als team samen doen voor mensen die de steun goed kunnen gebruiken.”

Jeroen van den Hoof Projectleider bij Hoppenbrouwers Techniek

Rob Donkers

Met de verhalen over hun deelname in 2019, hebben Rob zijn collega’s Rob weten te enthousiasmeren en doet ook hij dit jaar voor de eerste keer mee aan de Roparun. Rob kijkt dit jaar wel even de kat uit de boom en kiest voor een rol als navigator, waarin hij samen met de chauffeur de lopers en de fietsers gedurende de estafetteloop naar de rust- en startpunten begeleidt. Rob: “Het lijkt me ontzettend leuk om deze nieuwe ervaring op te gaan doen. Ik vind het een enorme prestatie; de afstand die mijn collega’s en alle andere deelnemers dan wel fietsend of lopend gaan afleggen. Dit jaar ga ik eerst eens kijken hoe het er aan toe gaat in werkelijkheid. Zelf spin ik regelmatig in mijn vrije tijd, dus mochten we volgend jaar weer meedoen; dan denk ik erover na om ook op de fiets te stappen.”

Rob Donkers Projectcoördinator Hoppenbrouwers Techniek Roparun

Ronald Zoontjens

Eerder liep Ronald al ooit de Alpe d’Huzes, dit jaar kiest hij voor een deelname aan de Roparun. Ronald: “Ik vind het belangrijk dat deze doelen er zijn. Ik zie het altijd als een mooi initiatief om iets bij te dragen aan mensen die het nodig hebben. En als het dan ook nog eens in combinatie met sport is; dan sta ik voorop.” Ronald is al ruim 26 jaar wekelijks veel met sport bezig. Twee keer in de week heeft hij survivaltraining en daarnaast loopt hij verschillende wedstrijden. Toen hij hoorde dat zijn collega’s nog leden zochten voor in het team, voelde hij zich dan ook geroepen. “Zoals het motto van de Roparun luidt: het draait niet zozeer om het verlengen van het leven, maar vooral om het meer draagzaam te maken. Dit heeft centraal gestaan in mijn eigen leven en daarbij hebben bepaalde dingen mij ook geholpen. Ik vind het mooi dat ik dat nu voor een ander kan doen”, aldus Ronald.

Ronald Zoontjens Service-specialist Hoppenbrouwers Techniek Roparun

Monique Bloemen

Toen Monique te horen kreeg over de deelname van Hoppenbrouwers aan de Roparun, werd zij meteen enthousiast. Ze ondernam dan ook gelijk actie en kan zichzelf nu officieel teamlid van team 351 noemen. “Het lijkt me geweldig om de sfeer te proeven van dit evenement en om mezelf samen met mijn collega’s namens Hoppenbrouwers in te zetten voor dit goede doel. Ik help graag mee waar ik kan, dus een rol als chauffeur leek me in dit geval zeer geschikt”, vertelt Monique. Samen met een navigator zal Monique gedurende de Roparun de hardlopers en de fietsers van de start- naar de rustpunten begeleiden, en andersom. “We zullen de route van tevoren alvast een keer gaan rijden zodat we goede rustplekken uit kunnen kiezen en zodat we op de dag zelf niet voor verrassingen komen te staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat we gezamenlijk een top prestatie gaan neerzetten.”

Monique Bloemen Hoppenbrouwers Techniek Roparun

Raymon Tilgenkamp

In 2019 fietste Raymon gedurende de Roparun de meeste kilometers van het hele team. Met ruim 300 kilometer op de teller behaalde hij de finish en de gehele rit die daaraan vooraf ging, daar kijkt hij met een grote glimlach op terug. Raymon: “Meedoen aan de Roparun vond ik super tof. Je bent veel in beweging en je slaapt weinig, maar je fietst de hele rit echt op adrenaline. Je komt door straten die versiert zijn met slingers en kaarsen, je hebt een publiek dat langs de zijlijn staat te klappen; het is echt een gaaf evenement. Daarnaast is het super om dit met collega’s samen te doen. Ook collega’s die je niet zo goed kent, leer je gedurende zo’n evenement echt kennen.” Ondanks de blessure aan zijn knie, is Raymon altijd sportief gebleven en streeft hij er naar om ook dit jaar weer een mooie afstand af te leggen en daarmee steun te geven aan hen die het goed kunnen gebruiken. “Iedereen heeft ooit wel iemand in zijn omgeving die te maken krijgt met kanker. Met onze deelname hopen wij dat er zo veel mogelijk mensen geld doneren zodat er door Stichting Roparun mooie dingen gerealiseerd kunnen worden.”

Raymon Tilgenkamp Projectcoördinator Hoppenbrouwers Techniek Roparun

Matthijs Bogaarts

Meedoen aan de Roparun wordt voor Matthijs de eerste keer, maar al jaren zet hij zich in voor verschillende goede doelen. Zo collecteert Matthijs voor het Inloophuis en biedt hij ondersteuning aan verschillende doelgroepen. Matthijs: “Ik begeleid activiteiten vanuit de stichting Oosterhout in Beweging, waar jongeren die niet veel geld hebben om op een sport te gaan, toch kunnen sporten. Ook eenzame ouderen neem ik mee naar het zwembad om daar gezamenlijk lekker sportief bezig te zijn. Het is iets wat ik zelf graag doe en ik help er ook nog eens anderen mee.” Het merendeel van Matthijs zijn vrij tijd vult hij in met sport. Toen zijn collega’s hem probeerden over te halen voor een deelname aan de Roparun, was hij dan ook gauw over de streep. “Ik zit onder kickboksen, dus ik train dagelijks voor wedstrijden. Wat ik nu heel erg leuk vind, is het op sportieve wijze samenbrengen van Hoppenbrouwers. Het samenwerken, wat binnen Hoppenbrouwers centraal staat, komt met onze deelname aan de Roparun duidelijk naar voren.”

Duale student Matthijs Bogaarts bij Hoppenbrouwers Techniek over Roparun

Wilhelmine Vermeer

Oud-personeelslid Wilhelmine deed in 2019 voor de eerste keer mee met de Roparun. Fietsen is haar hobby en als iemand ervaring heeft met lange afstanden afleggen, dan is Wilhelmine het wel. “Ik ben zowat naar alle hoofdsteden in Europa gefietst: Praag, Rome, Parijs, mijn zus en ik kiezen om het jaar een andere stad uit waar we vervolgens naartoe fietsen. Wat ik zo leuk vond aan de Roparun de vorige keer, was het fietsen in de nacht. Je hoort nachtgeluiden en je ruikt de geur van de nacht, dat was echt een fantastische ervaring”, vertelt Wilhelmine. Samen met haar dochter Ellen zal Wilhelmine dit jaar weer team 351 versterken en hoopt zij zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. “Ik ben gelukkig hartstikke gezond, maar er zijn heel veel mensen die dat niet kunnen zeggen. Als ik dan ook maar iets voor hen kan betekenen, dan doe ik dat graag. Daarnaast vind ik het super dat, ondanks dat ik geen ‘echt Hopje’ meer ben, ze binnen Hoppenbrouwers aan mij denken en dat ik dit jaar weer mee mag doen.”

Wilhelmine Vermeer bij Hoppenbrouwers Techniek over Roparun

Pieter Vriens

Pieter werkt nu een aantal maanden bij Hoppenbrouwers Techniek en ziet zijn deelname aan de Roparun als een mooi moment om zijn collega’s beter te leren kennen. Pieter: “In het kader van integreren dacht ik, waarom ook niet?! Van jongs af aan ben ik altijd veel met sport bezig geweest en hardlopen doe ik nu nog steeds graag.” Pieter liep gedurende de lockdown zijn eigen halve marathon en lijkt nu weer toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Hij sluit zich aan bij het hardloopteam van team 351 en heeft er enorm veel zin in om op sportieve wijze zijn collega’s beter te leren kennen. “Naast het feit dat ik het leuk vind om op deze manier met collega’s buiten het werk om bezig te zijn, ken ik helaas ondertussen ook al veel mensen die met kanker te maken hebben gekregen. Ik denk dat er tijdens de Roparun allerlei gedachtes door mijn hoofd zullen gaan waarbij ik echt even stil zal staan bij de mensen die ziek zijn. Ik hoop dat we voor hen een mooi bedrag kunnen ophalen waarmee we een bijdrage kunnen leveren aan alle onderzoeken met betrekking tot kanker.”

Pieter Vriens bij Hoppenbrouwers Techniek over Roparun

Stan van Acht

Tijdens het werkoverleg hoort Stan dat zijn collega’s nog iemand zoeken voor in het Roparun-team. Het team zoekt nog een hardloper, maar van origine is Stan een racefietser. Toch besluit hij zich aan te melden als deelnemer. Hij houdt immers wel van een sportieve uitdaging. Stan: “In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig. Voornamelijk mountainbiken doe ik graag, maar juist daarom zie ik de uitdaging nu dus echt in het hardlopen.” Stan bereidt zichzelf voor door 2 á 3 keer in de week een stuk te gaan rennen. “Koptelefoon op en gas erop. Nu loop ik graag alleen, maar straks natuurlijk met mijn collega’s samen. Superleuk om hen op een andere manier te gaan leren kennen.” De Roparun is voor Stan het grootste event, wat georganiseerd wordt voor het goede doel, waaraan hij gaat deelnemen. “Natuurlijk heb ik vaker goede doelen gesteund, maar dit neem ik wel echt serieus. Verschillende sponsoren hebben al in ons geïnvesteerd, dus dat is natuurlijk heel erg gaaf. Er zijn helaas heel veel mensen op de wereld die deze steun goed kunnen gebruiken.”

Stan van Acht bij Hoppenbrouwers Techniek over Roparun

René van Dam

Jaarlijks loopt René mee met de Iron Viking, de door vele media en deelnemers omschreven zwaarste marathon ter wereld. Tijdens deze marathon overwint René een hoop uitdagende hindernissen, dus de Roparun is een sportieve uitdaging die hij zeker niet uit de weg wil gaan. René: “Van sporten krijg ik energie. Ik ga wekelijks hardlopen en ook vind je mij zo’n drie á vier keer per week in de sportschool. Samen met collega’s aan een sportieve activiteit deelnemen vind ik dus super gaaf.” René ziet de deelname van team 351 ook als een vorm van verbondenheid. “Het is mooi om te zien dat dit als team wordt aangevlogen. Onze slogan luidt niet voor niets: “Samen maken we Hoppenbrouwers. We doen dit samen voor anderen. En het is gewoon hartstikke leuk om collega’s op deze manier buiten het werk om te leren kennen”, vertelt René. Helaas heeft René zelf ook in zijn naaste kring te maken gehad met kanker, wat voor hem een extra motivatie is om mee te doen. Samen met collega’s heeft hij al meerdere keren getraind en zijn eigen afstanden heeft hij wat vergroot om zich goed voor te bereiden op de run. “Het is een heel mooi doel, waar veel mensen baat bij hebben. Ik had er al vaker van gehoord en ik ben er trots op dat ik hier nu zelf onderdeel van ga uitmaken.”

Projectleider René van Dam bij Hoppenbrouwers Techniek over Roparun