Zonnepark de Vlaas in Deurne Zonnepark de Vlaas in Deurne
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Energyport Peelland

Duurzaamheid door plaatsing van zonnepanelen in gebied de Vlaas

Energyport Peelland (EPP) streeft er als energiecoöperatie naar om Deurne en omgeving volledig energieneutraal te maken. Energyport Peelland gaat daarom in het gebied De Vlaas in Deurne een zonnepanelenpark realiseren. Het gebied de Vlaas bestaat in totaal uit 11 hectare grond en op maar liefst 4 hectare daarvan zullen er zonnepanelen geplaatst worden. Voor de rest wordt er een groene long voor het gebied gecreëerd.

Martien Bots van Energyport Peelland; “ Hoppenbrouwers heeft de opdracht gekregen voor de totale realisatie van de zonnepanelen en al wat er verder bij hoort zoals hekwerk omheining monitoring en onderhoud op dit zonnepark. Op dit moment loopt de aanvraag voor een bestemmingsplanwijziging en de omgevingsvergunning bij Gemeente Deurne voor het plaatsen van 16.800 zonnepanelen.

De Vlaas is het grootste project op het gebied van zonnepanelen binnen de postcoderoosregeling in Nederland. Bewoners uit de totale postcoderegio kunnen participeren in de exploitatie van het zonnepark met een rendement van minimaal 10%. Op dit moment zijn ruim 4500 panelen gereserveerd. De verwachting is dat eind van dit jaar Zonnepark de Vlaas opgeleverd zal worden en operationeel is.”

Voor meer informatie over project Energiepark De Vlaas kijk op de website van Energyport Peelland.

Energyport Peelland – Zonnepark de Vlaas

Hoppenbrouwers Techniek realiseerde de zonnepanelen voor zonnepark De Vlaas