Zonnepanelen voor Poeliersbedrijf Van Berkel B.V. Zonnepanelen voor Poeliersbedrijf Van Berkel B.V.
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Van Berkel B.V.

Zonnepanelen voor Poeliersbedrijf Van Berkel B.V.

Van Berkel B.V., een poeliersbedrijf uit Loon op Zand, is een familiebedrijf dat actief bezig is met verduurzamen. Hans van Berkel, eigenaar van het poeliersbedrijf, over deze ontwikkeling: “Je kunt zo groen zijn als je wilt. Verduurzaming is zeker iets wat speelt in onze branche, en dat is denk ik in iedere branche wel. Grote partijen als Friesland Campina gaan ervoor zorgen dat er labels op de producten komen waar alle boeren aan gaan moeten voldoen. Een duurzaamheidslabel. Die willen daarmee aantonen, dat dit de footprint is van dit product. En dat spreekt dan weer tot de verbeelding van de consument. Daar moeten we wel in mee. De lat wordt voor iedereen hoger, ook voor de bakker en de slager.’’

“Alles wat we doen, doen we zo groen mogelijk.”

Hans van Berkel: “Wij hebben conceptkippen, Gildehoen genaamd. Deze kippen zijn gecertificeerd antibiotica vrij, traag groeiend, ze hebben daglicht, strobaaltjes en een lage bezetting (de helft van regulier). Stoken doen we op hout, dus we hebben geen gas nodig. De houtkachel hebben we aangeschaft om het bedrijf te verduurzamen. We besparen er geld mee en het is groen! Daar hoef je niet lang over na te denken.
We verbruiken heel veel stroom, ongeveer 350.000 kWh. En je ziet gewoon aankomen dat het allemaal duurder wordt. Daarbij telt imago ook mee, maar uiteindelijk moet het gewoon rendabel zijn. Ik speelde ook al langer met het idee om zonnepanelen aan te schaffen, maar dan is de vraag; wie ga je dat laten doen?”

Terug bij Hoppenbrouwers

“Wij waren vroeger ook al klant van Hoppenbrouwers, bij Theo Hoppenbrouwers. Destijds wilden we gaan vernieuwen, de stallen moderniseren. Theo Hoppenbrouwers belde heel eerlijk op: “Wij hebben heel weinig expertise in de landbouw en te weinig klanten dus daar gaan we ons niet op focussen.” Ik heb toen een andere partij gevonden die dus wel veel in de landbouw zit. Dat is de enige reden dat ik toen bij Hoppenbrouwers ben weg gegaan, dus geen ontevredenheid. Het was gewoon een eerlijk verhaal, dus ik vond het heel fijn dat hij dat zei.

“Ik heb liever een installateur uit de buurt”

We hebben verschillende partijen uitgenodigd. In kachels heb je een bedrijf nodig dat snel kan handelen bij storingen, dat kan niet zomaar iemand zijn. Daarvoor ging ik bij collega’s te raden. Maar met het project zonnepanelen heb ik dat niet gedaan. Mijn collega’s zaten bij andere partijen, maar ik had liever iemand uit de buurt. En dat is Hoppenbrouwers.
Ik heb Hoppenbrouwers zelf benaderd en kwam toen in contact met Koen Jonkers, adviseur duurzame energie bij Hoppenbrouwers Techniek. Je hebt snel een klik met iemand en soms wat minder. Maar die klik was er met Koen meteen.
Hoppenbrouwers zit hier dichtbij, dus het is praktisch en de prijs was goed. En ik heb natuurlijk ook een niet agrarisch gedeelte waar ik ook mijn onderhoud moet uit laten voeren. Dat zijn de voornaamste redenen waarom ik nu weer voor Hoppenbrouwers heb gekozen.”

Eerlijk advies

“Het adviestraject is goed verlopen. Ze hebben me daar wel in gestuurd op het gebied van het type omvormers. Een andere partij bood geavanceerdere omvormers aan. Daarvan zei Koen, dat zou ik niet doen. Want de technische snufjes zijn niet bevorderlijk voor de levensduur.

In totaal zijn er 1812 zonnepanelen gelegd. De stroomopbrengst van de panelen staat ongeveer gelijk aan 129 huishoudens. Ik houd straks energie over, maar het is nog even wachten totdat we de energie die we overhouden ook zelf op kunnen slaan. Dat is uiteindelijk wel de bedoeling. Zo zijn we straks niet meer afhankelijk van energieleveranciers.”

Een ander Hoppenbrouwers

“Ik had alle vertrouwen in de uitvoering, dat wist ik nog wel van vroeger. Het is natuurlijk wel een andere Hoppenbrouwers dan toen, maar ik heb verschillende medewerkers gezien die ik al kende. Als die oude garde er nog werkt, dan zegt dat iets over een bedrijf. Dan weet je wat voor cultuur er is. Ze gaan niet lopen klagen, zijn altijd enthousiast. Het zegt iets over de persoon, maar ook iets over de tevredenheid over waar hij werkt. Ik hoop dat mijn eigen personeel dat ook doet. Dat vind ik belangrijk.”