Zonneboiler Fam. Bleijenberg Zonneboiler Fam. Bleijenberg

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Fam. Bleijenberg

Met deze zonneboiler verdienen we iedere maand

“Met het oog op de toekomst willen we bewust bezig zijn met milieu en daarnaast besparen op onze maandelijkse kosten voor gas, water en licht. Op het gebied van elektra en verlichting hebben we al een aantal besparingen kunnen realiseren. Nu hebben we bewust gekozen voor een zonneboiler waarmee we op gas kunnen besparen.

162 liter warm water opslag

We kregen bij Hoppenbrouwers de keuze uit drie typen installaties. We hebben onze keuze gebaseerd op merk en op grootte van de opslagcapaciteit. Het is Vaillant geworden, met een opslagcapaciteit van 162 liter warm water. Bovendien kan deze ketel worden aangesloten op onze huidige combiketel met heteluchtverwarming.

Het kost ons geen gas meer

Onze zonneboiler is sinds april in bedrijf en het werkt perfect. De buitenunit wordt tot 84 graden verwarmd, terwijl de binnenunit verwarmt tot 81 graden. Dit betekent dat het ons nu alleen water kost en geen gas meer. Hoppenbrouwers heeft de installatie netjes afgewerkt en de service achteraf is echt een pluspunt.

Het is een investering die we naar verwachting binnen 6 à 7 jaar terug verdienen. Eigenlijk verdienen we nu iedere maand en dat is met het uitzicht op ons pensioen toch een fijn gevoel.

Nu de zonneboiler geïnstalleerd is willen we in de toekomst ook naar zonnepanelen toe. Door je pensioen ben je waarschijnlijk meer thuis en dan is het mooi als we de elektrakosten nog verder kunnen laten zakken.”