Waterschap Scheldestromen Waterschap Scheldestromen
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Waterschap Scheldestromen

Samenwerking met Waterschap Scheldestromen

“We vinden de vertrouwensband belangrijk, de persoonlijke klik is hierbij noodzakelijk”

Ronald de Feijter, projectleider elektro bij waterschap Scheldestromen in Middelburg: “Als waterschap zetten we ons in voor sterke dijken en duinen, juist waterpeil, schoon oppervlaktewater, veilige wegen en een robuust watersysteem. Het zuiveren van afvalwater behoort tot één van onze kerntaken. Het beheergebied van waterschap Scheldestromen bestaat uit de provincie Zeeland waar we in de zestien rioolwaterzuiveringen het afvalwater zuiveren.

Hoppenbrouwers heeft recent voor ons de elektrotechnische werkzaamheden van drie rioolgemalen, in Cadzand, Nieuwvliet en Nieuwvliet-Bad, gerealiseerd. Dit zijn drie kernen waarvan het afvalwater naar de rioolwaterzuivering in Retranchement (Zeeuws-Vlaanderen) gaat. De gemeente zorgt tot aan het persgemaal voor de riolering en maakt afspraken met het waterschap over de hoeveelheid afvalwater dat naar de zuivering vervoerd moet worden. Deze hoeveelheid was met de verouderde installatie van de drie rioolgemalen niet haalbaar. Om die reden hebben we de installaties verzwaard en de bijbehorende besturingssystemen vernieuwd.

In 2013 hebben we via een open Europese aanbesteding voor een aantal vaste huisleveranciers gekozen. Bij die selectie hebben we een afweging gemaakt op basis van prijs en kwaliteit (gerealiseerde projecten, organisatie en medewerkers met de juiste papieren). Op die manier hoeven aannemers niet iedere keer de hele administratieve rompslomp te doorlopen. En ons scheelt het veel werk omdat we met één standaard werken die we bij iedere ombouw van ieder gemaal gebruiken.”

Jeroen Machielsen, projectleider Hoppenbrouwers elektrotechniek: “Voor ons werkt deze standaard ook erg prettig, we weten op iedere locatie wat de verwachtingen zijn vanuit het waterschap. Bij waterschap Scheldestromen ziet het project er voor ons toch anders uit dan bij andere waterschappen. Je hebt met schakelruimtes te maken waar onze besturingskasten in staan. We plaatsen een overgangskast om het gevaar van H2S in de besturingskast te voorkomen. Dat zie je bij andere waterschappen meestal niet.” Ronald de Feijter: “H2S is een gas dat voortkomt uit rioolwater en schadelijk is voor je koper. Dat kun je niet gebruiken in je elektriciteitskast. Deze overgangskasten worden daarom bij al onze rioolgemalen toegepast.

De samenwerking met Hoppenbrouwers is goed verlopen. We zijn zelf informeel ingesteld en houden van korte lijnen en één op één contact. Wij vinden een vertrouwensband gewoon belangrijk, de persoonlijke klik is hierbij noodzakelijk. Dit hebben we ook met de monteurs op locatie ervaren.”

Hoppenbrouwers Techniek heeft een goede samenwerking met Waterschap Scheldestromen
Hoppenbrouwers Techniek heeft een goede samenwerking met Waterschap Scheldestromen
Hoppenbrouwers Techniek heeft een goede samenwerking met Waterschap Scheldestromen
Hoppenbrouwers Techniek heeft een goede samenwerking met Waterschap Scheldestromen