Vendor investeert in machineveiligheid Vendor investeert in machineveiligheid
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    VENDOR B.V.

Vendor investeert in machineveiligheid

Vendor – dienstverlener op het gebied van toilethygiëne sinds 1961 – levert totaalconcepten in meer dan 30 landen. Zowel de automaten als de verbruiksgoederen worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd, geheel conform ISO 9001 en ISO 14001.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Vendor beschikt over het MVO Prestatieladder niveau 4 certificaat – geïnspireerd op ISO 26000. Dit is een belangrijke erkenning voor de maatschappelijke initiatieven die Vendor al jaren neemt. Het bewijst dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op een heldere en praktische wijze geïntegreerd is in de dagelijkse bedrijfsvoering en dat de 3 elementen People, Planet en Profit harmonieus in balans zijn. De MVO prestaties zijn gemeten door onafhankelijke auditors.

Goede arbeidsomstandigheden zijn bij Vendor een vanzelfsprekendheid. Het werken aan en met machines is een belangrijk aandachtspunt. De machines verwerken grote rollen papier van circa 800 kilogram op hoge snelheid tot onder andere toiletpapier en vouwhanddoeken.

De machines zijn gebouwd om jaren mee te gaan en functioneren nog steeds prima. In de loop der tijd zijn er diverse (veiligheids-)modificaties aan de machines doorgevoerd om efficiënter te produceren en om klant specifieke producten te kunnen maken.

Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Om zeker te weten dat de machines veilig zijn gaf Vendor aan Hoppenbrouwers Techniek opdracht om een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uit te voeren aan het gehele machinepark. Het periodiek laten toetsen van machines conform de “Richtlijn Arbeidsmiddelen” is ook een verplichting voor de werkgever vanuit de Arbowet.

De RI&E is door Theo Raaijmakers, Consultant machineveiligheid bij Hoppenbrouwers, uitgevoerd en de bevindingen zijn omschreven in een rapport. Daarnaast is er een plan van aanpak (PvA) opgesteld met concrete voorstellen om de geconstateerde risico’s te elimineren of te reduceren tot een aanvaardbaar niveau. Het rapport en het PvA zijn inmiddels besproken met de betrokkenen binnen Vendor.

Vendor is zeer tevreden over de uitvoering van de RI&E, de duidelijkheid van het rapport en zeker ook over de uitgebrachte adviezen. De adviezen van Hoppenbrouwers zijn pragmatisch en duidelijk, met behoud of zelfs verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van de machines. “We laten er geen gras over groeien en zijn er meteen mee aan de slag gegaan, onze machines zullen weer gaan voldoen aan “de stand der techniek” qua veiligheid!”

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze aanpak met betrekking van machineveiligheid en wat wij voor u kunnen betekenen bij het periodiek inspecteren van machines of bij het (ver)bouwen c.q. samenbouwen van machines, neem dan contact met ons op.

Onze specialist Theo Raaijmakers komt graag bij u langs om te inventariseren hoe uw machinepark er voor staat. Dit eerste bezoek is kosteloos en zal u inzicht geven, bovendien krijgt u een advies wat u kunt doen om uw machines veilig te krijgen en aan de wetgeving te laten voldoen.