Van Geloven kiest voor Machineveiligheid Van Geloven kiest voor Machineveiligheid
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    van Geloven

Van Geloven kiest voor de veiligheid van medewerkers

Van Geloven biedt klanten een assortiment lekkere, kwalitatieve en verantwoorde snackproducten. De Ad van Geloven kroket, de Van Lieshout frikandel, De Welten Bami Oriëntal, de Bourgondische kroket en de Mora KipKorn zijn favoriet in de markt. Van Geloven heeft vier fabrieken in Nederland waar ruim 1.000 medewerkers werkzaam zijn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg. Albert van der Vliet, Hoofd technische dienst bij Van Geloven in Tilburg, zorgt er met zijn team dagelijks voor dat alle installaties, procesapparatuur, machines en productielijnen perfect werken en dat het gebouw goed onderhouden blijft.

Visie op veiligheid

“Veiligheid is een belangrijk aspect in ons productieproces en we nemen dit erg serieus. We nemen geen risico’s, bij twijfel stoppen we de productie meteen. We hebben voor het machinepark door Hoppenbrouwers een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat we aan alle wettelijke verplichtingen voldoen. Belangrijke knelpunten die uit ons machinepark naar voren kwamen zijn meteen aangepast, door machines te vervangen of aan te passen aan de Richtlijn Arbeidsmiddelen (2009/104/EG) en waar nodig aan de Machinerichtlijn (2006/42/EG). Een veilige werkomgeving is belangrijk voor onze medewerkers. Om onze productielijnen te mogen bedienen werken we met een aanwijzingsbeleid en volgens veiligheidsvoorschriften.

Installatieverantwoordelijke en NEN 3140

Anton van Mensfoort, Projectleider bij Hoppenbrouwers, is onze installatieverantwoordelijke en komt elke zes weken langs om te bekijken wat er veranderd is in de fabriek en wat voor consequenties dit heeft op de elektrische installatie. Aandachtspunten die hieruit voortkomen worden weer opgepakt. Met deze periodieke inspecties aan onze elektrische installatie blijven we voldoen aan de NEN3140.

Ragoutbakken stapelaar

Recent heeft Hoppenbrouwers meegewerkt aan het project de ‘stapelaar’ voor de productie van Ragout. Wij hebben deze bakken stapelaar gebruikt aangekocht. De stapelaar is na demontage gereviseerd en naar onze wensen en eisen gemodificeerd. Hoppenbrouwers heeft de modificatie van de besturing op zich genomen en gezorgd dat deze weer voldoet aan de NEN 60204-1, de norm voor elektrische veiligheid van machines.

Het handmatig stapelen was zwaar en repeterend werk. De automatische stapelaar draagt nu bij aan betere ergonomische werkomstandigheden voor onze medewerkers en daarbij werkt het kostenbesparend. De samenwerking met Hoppenbrouwers bestaat al heel lang en loopt goed. Er wordt vooraf goed nagedacht over de aanpak en uitvoering van een project. Met één vast aanspreekpunt zijn we aan elkaar gewend en weet Hoppenbrouwers precies wat wij nodig hebben.”