Uitbreiding van bedrijfspand HEMI Uitbreiding van bedrijfspand HEMI
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    HEMI
  • Bruto vloer oppervlakte

    12.000 m2

Uitbreiding van bedrijfspand HEMI

De specialist in afbouw en inrichting van retailformules HEMI is gevestigd in Tholen en heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Het bestaande pand van 18.000 m², dat gebouwd werd in 2011, is in 2018 uitgebreid met een hal van 12.000 m². Hoppenbrouwers Techniek Roosendaal realiseerde de beveiligings- en gebouwgebonden installaties voor deze uitbreiding.

Relatie vanuit het verleden

Van Loon Elektro, tegenwoordig Hoppenbrouwers vestiging Dongen, was de elektrotechnisch installateur van het nieuwgebouwde bedrijfspand van HEMI in 2011. Eddy Horyon, was projectleider bij HEMI: “De relatie met Van Loon Elektro is altijd goed geweest. Door het samengaan van Van Loon Elektro met Hoppenbrouwers Techniek hadden zij al een streepje voor omdat ze bekend waren met het bestaande pand. Daarnaast is de prijs natuurlijk ook een belangrijk onderdeel en dat samen heeft uiteindelijk geleid tot de huidige samenwerking.”

Het project

Eddy Horyon: “We hebben het hele project in eigen beheer gedaan en het werk is dus één op één met alle partijen afgesproken en gerealiseerd. We hebben er bewust voor gekozen om niet in een bouwteam te werken, in zo’n situatie vallen de andere partijen en de planning onder de aannemer. Wij wilden dat liever in eigen hand houden.”
Het nieuwe gedeelte van 12.000 m² is al in gebruik genomen. Met inmiddels 300 medewerkers was het noodzakelijk om ook het bestaande toegangssysteem uit te breiden. In de nieuwe hal zijn meerdere overheaddeuren en laaddokstations waardoor de beveiliging verzekeringstechnisch naar een hoger niveau moest. Voor de beveiliging van het nieuwe pand zijn er ten opzichte van het oude pand extra detectoren geplaatst, de nooddeuren zijn voorzien van nieuwe automatische sloten en het camerasysteem is verder uitgebreid. Daarnaast heeft Hoppenbrouwers elektrotechnische installaties, verlichting, data, brandmeldinstallatie en toegangscontrole gerealiseerd.

Duurzame en maatschappelijke wijze van werken

De bewustheid van de duurzame en maatschappelijke wijze van werken is meegenomen in de verbouwing. De LED verlichting en sensoren gaan pas aan als iemand in de gang loopt.
Waar niet gewerkt wordt, gaat de verlichting automatisch uit. “We hebben hier geen gasaansluiting, we verwarmen het pand alleen in de winter en hebben een klein keteltje voor nood. Het pand wordt verwarmd door een houtmot gestookte installatie. We gebruiken ons eigen zaagafval als brandstof voor de verwarming van ons pand. Alle oude verlichting wordt binnenkort vervangen voor LED verlichting dus op die manier worden we steeds duurzamer.”

Snelheid en de samenwerking met Hoppenbrouwers

HEMI heeft veel bekende klanten zoals de Primark, Hudson’s Bay, H&M, Hema, Praxis, JD sports, Mediamarkt en Bruna. Omdat HEMI zoveel retailklanten heeft, is snelheid een eigenschap geworden.
“Onze productie in Tholen loopt continue door en heeft ook geen last gehad van de bouw. Hoppenbrouwers heeft, waar mogelijk was, rekening gehouden met ons proces. De productie mag niet stilliggen. Dus bij een storing in het weekend hebben ze dit direct opgelost. Ook al lag de oorzaak van de storing niet eens bij hun. Dit was dus geweldig”, aldus Eddy over de samenwerking.
“Het project is goed verlopen. Ook over het systeem waarmee je digitaal kunt opleveren ben ik erg te spreken. Mocht er dan iets zijn, dan is het zo aangepast. Er wordt direct gesynchroniseerd en het opleverdocument kan meteen naar de klant. Echt perfect gewoon.”