Tweede nieuwbouw voor BOM engineering Tweede nieuwbouw voor BOM engineering
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    BOM Engineering B.V.

Passie voor (ver)bouwen

BOM Engineering is een daadkrachtig multi disciplinair ingenieursbureau. De kernactiviteiten bestaan uit het aannemen en uitvoeren van (deel)opdrachten voor gerenommeerde productiebedrijven, machinefabrieken, advies- en constructiebureaus en overheidsinstellingen.

John Bom, Directeur BOM Engineering; “In 2011 is ons nieuwbouw pand, waarmee we dachten 15 jaar vooruit te kunnen, opgeleverd. Achteraf bleek onze groei sneller te gaan; we zijn vanaf 2009 tot 2013 van een kleine 50 medewerkers naar ruim 60 medewerkers gegroeid. In 2014 hebben we daarom de knoop doorgehakt en besloten grond bij te kopen. In juni 2015 de uitbreiding van ons nieuwbouw pand geopend. We hebben nu 1.600 m2 kantoorruimte, waarin 50 CAD werkplekken zijn gesitueerd. Inmiddels hebben we meer dan 80 vaste medewerkers en voor het realiseren van onze projecten hebben we 4 assemblageruimtes en een montagehal bijgebouwd. We kunnen nu voorlopig vooruit maar voor hoe lang?

Kwaliteit mag wat kosten

We kwamen Hoppenbrouwers regelmatig tegen bij projecten waarin je samenwerkt voor relaties. Hoe vaker ik Hoppenbrouwers tegenkwam, hoe vaker ik dacht: ‘Best speciaal dat we samen bij dezelfde klanten komen.’ We besloten Hoppenbrouwers voor de elektrotechnische en beveiligingsinstallaties voor onze tweede nieuwbouw te vragen. Onze opdracht was; probeer zaken binnen de opdracht voor elkaar te krijgen maar denk met ons mee tijdens het proces, zodat er een perfecte kwaliteit komt te staan. Op basis van vertrouwen is de opdracht gegund en kost het iets meer dan zijn we daar ook realistisch in.

Geautomatiseerd pand

Het was bekend hoe we de buitenkant van het pand in het vat moesten gieten. Voor de binnenkant hadden we functionele eisen.  Als we weg gaan willen we geen licht uit hoeven doen, als er voldoende daglicht is willen we dat de lampen uit zijn, als de zon schijnt moeten de lamellen dicht en we willen zelf de temperatuur in de ruimtes kunnen regelen. We werken soms ook ‘s nachts; als onze monteurs terug komen moet het pand volledig in gebruik zijn wanneer zij het alarm eraf halen. Dit was dan ook de voornaamste reden om voor domotica (KNX) te kiezen. Alles is in zoverre bedacht dat wat je normaal met de ‘R’ van ‘Repeat’ doet, geautomatiseerd is binnen de installaties.”

Het niveau van de nieuwbouw is hoog

In een relatief korte periode van zeven maanden is het project van sloop tot in gebruik name gerealiseerd. John Bom was zelf projectleider tijdens het project, er zat geen aannemer tussen. Het voordeel hiervan is dat je heel direct kunt schakelen en beslissingen kunt nemen. Hierdoor kreeg hij de kwaliteit die hij in zijn hoofd had zitten. John Bom, “Ik heb heel mijn leven al gebouwd en verbouwd, van huizen tot kantoren, dus het is ook wel mijn passie.

We kwamen één keer per maand met alle partijen bij elkaar en ik notuleerde zelf. ‘s Avonds had iedereen de notulen met actiepunten in zijn mailbox. We weten dat we de lat hoog hadden liggen qua levertijd en de druk dus erg hoog was. Hoppenbrouwers heeft de doelstelling behaald en we hebben er samen iets moois van gemaakt, dit geef een voldaan gevoel.”

Kunstwerk bij BOM Engineering
Hoppenbrouwers werkte aan de elektrotechnische installaties bij BOM Engineering
Hoppenbrouwers Techniek installeerde de beveiliging bij BOM Engineering
De hal van BOM Engineering in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek
Het nieuwbouw pand van BOM Engineering in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek
Het pand van BOM Engineering in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek
Het pand van BOM Engineering van bovenaf in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek
Schilderij bij BOM Engineering
Schilderij bij BOM Engineering