Theater aan de Parade Theater aan de Parade
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Gemeente 's-Hertogenbosch

Verbouwing theater aan de Parade

Ze denken mee, ook bij uitzonderingen op de regels

Fred van der Kroon, hoofd Technische Dienst bij Theater aan de Parade; “Het pand Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch bestaat sinds 1976 en heeft al wat verbouwingen achter de rug. In opdracht van de Gemeente ‘s–Hertogenbosch heeft Hoppenbrouwers in 2012 het brandbeveiligings- en aspiratiesysteem aangelegd.

Een brandmeldinstallatie in een locatie als het onze is niet standaard te realiseren. We zijn afhankelijk van verschillende regelgeving en hebben te maken met bijzondere omstandigheden. We werken bijvoorbeeld in onze shows ook met rook. Dan kun je het niet hebben dat de brandmeldinstallatie steeds afgaat. De rook moet ook weer uit de ruimte en daarom is gekozen voor een aspiratiesysteem.

Hoppenbrouwers voert hier ook de onderhoudswerkzaamheden uit en verleent de service die nodig is aan deze systemen. Het geleverde systeem sluit geheel aan op onze wensen en eisen. Hoppenbrouwers heeft hier goed in meegedacht. En dat moet ook als je, zoals wij, vaak te maken hebt met uitzonderingen op de regels.”