Suiker Unie Ronald Rovers Suiker Unie Ronald Rovers
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Suiker Unie Roosendaal

Installatie nieuwe kleurkolommen voor Suiker Unie

Continuïteit van de installatie: dat is voor ons belangrijk

Ronald Rovers, Projectleider Suiker Unie locatie Roosendaal: “Suiker Unie ontwikkelt, produceert en vermarkt suiker en suikerspecialiteiten. Onze fabrieken in Dinteloord, Vierverlaten en Anklam (Noordoost-Duitsland) produceren suiker. De fabrieken in Puttershoek en Roosendaal produceren droge en vloeibare suikerspecialiteiten zoals vloeibare suiker, melado voor industriële toepassingen en consumentenstropen.

Hoppenbrouwers heeft in Roosendaal recent de werkzaamheden aan de nieuwe installatie van de kleurkolommen verzorgd. Deze kleurkolommen zijn nodig voor de productie van vloeibare suikeroplossing. De kolommen vangen de kleur- en geurstoffen vanuit het product af. Vanuit een door ons opgestelde specificatie hebben zij de elektrotechnische installatie samen met de levering van de besturingsdelen en dataverbindingen naar de bestaande systemen gerealiseerd. Ook voor het software gedeelte van de installatie hebben we gebruik gemaakt van de expertise van Hoppenbrouwers.

Nieuwe installatie

De nieuwe installatie is parallel gebouwd aan de bestaande installatie zodat we altijd nog terug konden vallen. Hier hebben we geen gebruik van hoeven maken want alles is soepel verlopen. De installatie draait zijn capaciteit conform de specificaties die voor ons van belang zijn. Het was een intensieve tijd qua opbouw maar het is allemaal goed gegaan.

Hoppenbrouwers werd voorheen alleen ingeroepen voor kleine vraagstukken, ook voor de locatie in Puttershoek. Na de uitvoering van dit project vragen we ze ook voor grotere projectmatige aanbestedingen. Ook het systeembeheer is bij ze ondergebracht.

We laten onze besturingsinstallaties onderhouden door Hoppenbrouwers. Zij leveren volgens de geldende NEN normen waardoor continuïteit gewaarborgd wordt. Ook wij moeten wijzigingen in onze procesdelen laten certificeren en dat kan alleen met een verantwoorde en veilige installatie.”

Kabelgoten bij Suiker Uni door Hoppenbrouwers Techniek
Kleurkolommen bij suikerunie door Hoppenbrouwers Techniek
Machine voor Suiker Unie door Hoppenbrouwers Techniek
nieuwe installaties voor de kleurkolommen van Suiker Unie door Hoppenbrouwers Techniek
Software door Hoppenbrouwers voor Suiker Uni
Indamper bij Suiker Unie door Hoppenbrouwers Techniek
Ketels bij Suiker Unie door Hoppenbrouwers Techniek