Nieuwe camera installatie voor poppodium 013 Nieuwe camera installatie voor poppodium 013
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Poppodium 013

Nieuwe camera installatie voor poppodium 013

In het hart van Tilburg ligt het grootste poppodium van Nederland: 013 en opende in november 1998 voor het eerst haar deuren. Na een korte maar ingrijpende verbouwing, heropende 013 in november 2015 groter en toonaangevender dan ooit.

Hoppenbrouwers kreeg opdracht voor het vernieuwen van de camera installatie van het poppodium.

Mart van Cleef, intern projectleider 013; “Ik ben intern projectleider voor Poppodium 013 om samen met Sander Louwers, facilitair manager bij 013, de verbouwing in goede banen te leiden. De aanleiding voor deze verbouwing was de verandering in de muziekwereld. Vroeger verdiende men geld met de verkoop van CD’s en LP’s , tegenwoordig gebeurt dat meer door het geven van live optredens. We hadden als poppodium meer plek nodig om meer publiek te kunnen ontvangen.”

Sander Louwers; “We waren 18 jaar geleden de grootste popzaal in Nederland en inmiddels zijn andere poppodia ook gegroeid. Het ligt voor de hand dat artiesten vaker voor de grotere podia kiezen in grote steden, aangezien ze vaak maar één of twee keer per jaar in Nederland zijn. Het gaat uiteindelijk ook voor hen om de ticketverkoop.

We hebben nu twee zalen samengevoegd en onze grote zaal uitgebreid. Deze biedt nu plaats voor ruim 3.000 bezoekers. Dit maakt het voor artiesten interessant en we ervaren dat we nu ook grotere namen binnen halen.”

“De bands zeggen ‘awesome’ en onze klanten zijn blij”, aldus Mart van Cleef

“Voor het aanbrengen van het camera systeem zochten we partijen uit de buurt. Via huidige relaties die tevreden waren over Hoppenbrouwers kwamen we bij hen uit voor de nieuwe camera installatie. Het doel van de camera installatie is om te zien hoe het publiek zich door ons pand heen beweegt. Je ziet het meteen wanneer er een incident is in het publiek en daar kunnen we nu snel op inspelen. We managen de publiekstromen bij de muntenverkoop, de bar en in de zalen. Zo kunnen we onze medewerkers efficiënter inzetten op de momenten dat het echt nodig is.

De camera’s werken zoals ze moeten werken. We hebben één-op-één adviezen gekregen en er werd meegedacht door Hoppenbrouwers. Ook de hobbels die we tijdens de installatie tegen kwamen konden we oplossen. We kunnen de camera’s nu volgen via de schermen in de boxoffice en een tablet. Ook dat zorgt voor efficiency in onze bedrijfsvoering,” aldus Mart.

Tot slot vertelt Sander dat mensen het pand en de sfeer gewoon moeten komen ervaren. “We hebben een uniek poppodium voor iedere doelgroep met een breed assortiment aan muziek dat geschikt is voor jong tot oud.”