Nieuwbouw DC Primark Nieuwbouw DC Primark
Locatie

Project informatie

 • Opdrachtgever

  Bouwbedrijf Sprangers
 • Bruto vloer oppervlakte

  56.000 m2

DC Primark gaat voor BREEAM Very Good

In opdracht van Bouwbedrijf Sprangers hebben wij de installaties voor het nieuwbouw project van Primark Distributiecentrum te Roosendaal gerealiseerd. Dit distributiecentrum behoort tot de grootste in Europa. Inmiddels is het project opgeleverd.

Primark is een Iers retailbedrijf dat fashionproducten en lifestyle-accessoires verkoopt. Inmiddels telt het Ierse bedrijf 250 filialen in acht landen in Europa. Om de winkelfilialen in de Benelux en Noord-Frankrijk te bevoorraden, wordt er een groot distributiecentrum gebouwd in de Brabantse plaats Roosendaal. Op het bedrijventerrein Borchwerf II wordt gebouwd aan het negen hectare grote distributiecentrum.

Het betreft een DC inclusief kantoor van 56.000 m2 wat volgens de BREEAM eisen gebouwd wordt. Als totaal installateur verzorgen we de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor dit project. De oplevering van het project staat gepland voor 2e kwartaal 2016.

 • Het gebouw wordt gerealiseerd met de nieuwste bouwtechnieken en voldoet aan de strengste isolatienormen.
 • Alle gebouw gebonden elektrotechnische- en werktuigkundige installaties, worden gerealiseerd door Hoppenbrouwers Techniek. Ook de klimaatinstallatie in het kantoordeel, een VRV Heat Recovery-systeem, leverde een belangrijke bijdrage aan de goede BREEAM-score, Very Good, conform de BRL versie 2014 v1.01.
 • Led verlichting in en om het gehele complex.
 • Luchtbehandelingsinstallatie is zeer energiezuinig conform ErP 2016.
 • Monitoring van het gas, water en elektra verbruik.
 • Het gebruik van water voor sanitaire toepassingen minimaliseren door het toepassen van waterbesparende voorzieningen. o.a.:  reductie spoelvolume toiletten, waterbesparende zelfsluitende kranen – lekdetectie hoofdwateraansluiting – zelfsluitende watertoevoer naar de sanitaire toestellen.

Download artikel installatieenbouw.nl: ROOSENDAAL – Distributiecentrum Primark