Nieuwbouw B&G Hekwerk Nieuwbouw B&G Hekwerk
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    B&G Hekwerk

Nieuwbouw voor B&G Hekwerk

In slechts zeven maanden tijd verrees op bedrijventerrein Habraken in Veldhoven het prachtige nieuwe pand van B&G Hekwerk. “In december ging de bouw van start, in mei werden de hallen opgeleverd en op 1 juli het totale gebouw”, vertelt Arthur van der Graaf, eigenaar van B&G. “Een korte doorlooptijd en dus strakke planning! Voor Hoppenbrouwers Techniek en de andere bouwpartners was dit echter geen enkel probleem.”

Arthur van der Graaf werd in 2009 aandeelhouder van B&G Hekwerk en nam in 2012 het bedrijf over. “Na 5,5 jaar huren, wilden we graag weer een eigen pand. De einddatum van het huurcontract stond vast: dan moest het nieuwe gebouw gereed zijn. Helaas duurde het even voordat we de juiste locatie vonden. Hierdoor moest de bouw in een kort tijdsbestek worden gerealiseerd. Vogels Bouwmanagement maakte op basis van mijn wensen en die van de medewerkers een ontwerp voor het nieuwe pand. Passend bij het bedrijf én met ruimte om te groeien. Een plek waar 70 mensen efficiënt en prettig kunnen werken.”

Bekendheid en kwaliteit

Hoppenbrouwers werd ingeschakeld voor de E-installaties binnen het nieuwbouwproject: de verlichting, verdelers, krachtinstallaties en brand- en inbraakbeveiliging. “B&G Hekwerk en Hoppenbrouwers werken bij een aantal klanten samen, onder andere bij de Efteling”, vertelt Arthur. “Toen Vogels Bouwmanagement mij vroeg wie ik wilde betrekken als E-installateur, dacht ik direct aan hen. Ik wilde graag de installaties in het zicht. Naast het feit dat we elkaar kennen, was hierdoor ook een hoge kwaliteit belangrijk. Vogels Bouwmanagement, dat ook al vaker met Hoppenbrouwers werkte, bevestigde dat we hiervoor bij Hoppenbrouwers aan het juiste adres waren.”

De nieuwe locatie van B&G Hekwerk bestaat uit ongeveer 10.000 vierkante meter (buiten)magazijn en logistiek, 10.000 vierkante meter productie en assemblage en 2.000 vierkante meter kantoorruimte. “Binnen het pand pasten we zoveel mogelijk nieuwe, duurzame technologie toe. Zo liggen er PV-panelen op het dak en kozen we voor ledverlichting en slimme oplossingen op het gebied van netwerk en verlichting. De lichten gaan automatisch uit wanneer het alarm wordt ingeschakeld en de verlichting wordt afgestemd op de lichtintensiteit buiten. Hoppenbrouwers dacht gedurende het bouwtraject perfect met ons mee. Het team werkte onze wensen op E-gebied verder uit en gaf waar nodig advies.”

Denken in oplossingen

Naast Hoppenbrouwers waren ook hoofdaannemer Wijnen Bouw en W-installateur CSB Installatietechniek onderdeel van het bouwteam. Arthur: “Alle partijen hadden dezelfde instelling: praktisch en oplossingsgericht. Als hekwerkdeskundige heb ik flink wat kennis van bouwprocessen en weet ik dat er nu eenmaal wel eens wat misgaat. Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Het gaat erom dat die snel en goed worden opgelost. En dat gebeurde! De teamleden voelden elkaar prima aan en werkten goed samen. En ging er toch eens iets mis? Dan stroopte iedereen de mouwen op, gingen we op zoek naar alternatieven en dan snel weer door. Natuurlijk moet je kritisch zijn en kwaliteit nastreven, maar je moet ook met elkaar kunnen lachen. Dat zat met dit bouwteam wel goed!”

“Ik verwacht ondernemerschap van de mensen met wie ik werk”, vervolgt Arthur. “Of dit nu binnen onze organisatie is of daarbuiten. Hoppenbrouwers heeft dat! Projectleider Mike Hellemond is ontzettend proactief. Zo ging hij op eigen initiatief direct met W-installateur CSB om tafel om te kijken hoe de installateurs samen konden zorgen dat alle installaties één uniforme uitstraling kregen. Ook de rest van het E-team bestond uit vakmensen die goed kunnen communiceren en snel schakelen. We zijn zeer tevreden over het resultaat.”

Blikvanger

Bij binnenkomst in het pand van B&G Hekwerk springt het industriële plafond met de armaturen in het zicht direct in het oog. “Iedereen die ons pand binnenstapt vindt dat heel gaaf”, vertelt Arthur. “Ikzelf ook! Zichtwerk lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Alles moet netjes worden afgewerkt: je wilt geen draden of gaten meer zien. Een flinke klus, maar het is heel goed gelukt. En de mannen van Hoppenbrouwers hebben nu extra veel eer van hun werk.”