Iedere dag een woning opgeleverd Iedere dag een woning opgeleverd
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    Tiwos

Van sloop tot nieuwbouw in 25 werkdagen met Lean bouwen

Stijn van der Weegen, Hoofd Vastgoed en Beheer bij Van der Weegen bouwgroep:”In december 2013 startten we in opdracht van Tiwos met de aanbesteding voor het project de Vogeltjesbuurt in Tilburg. Het doel: 16 appartementen en 95 vervangende nieuwbouw woningen realiseren in een zeer korte bouwtijd met een EPC waarde van 0.

We hebben ervoor gekozen om het project te verwezenlijken in ketensamenwerking waarbij Hoppenbrouwers één van de partijen was. Het Lean plannen van de sessies met de ketenpartners leidde tot zo kort mogelijke doorlooptijden. Ook de faalkosten werden hierdoor gereduceerd. We minimaliseerden hiermee de verhuisbewegingen waardoor bewoners zo min mogelijk overlast hadden en snel weer hun nieuwe woning konden betrekken.

De 16 appartementen werden in een recordtijd van 65 werkbare dagen gebouwd. De 95 woningen namen van sloop tot nieuwbouw slechts 25 werkbare dagen per woning in beslag! Gemiddeld werkten er 80 mensen tegelijk op de bouwplaats en heerste er een prettige werksfeer. Je ziet dat de werklui er energie van krijgen.

Hoppenbrouwers had de rol van elektricien maar adviseerde ons ook hoe we duurzaamheid het beste in konden zetten volgens de EPC normering. In dit project is gekozen voor ‘indak zonnepanelen’ op iedere woning, waarbij de panelen fungeren als vervanging van de dakpannen. Hoppenbrouwers werkt gestructureerd en netjes en dat betekent dat de kwaliteit uitstekend is. En dit zie je terug in het aantal opleverpunten, die er meestal niet zijn.”

Swendley Plantijn van Hoppenbrouwers Techniek aan het werk in woning
Woningen in Vogeltjesbuurt door Hoppenbrouwers Techniek
NEN1010 inspectie van woningen door Hoppenbrouwers Techniek
Woningen met indak zonnepanelen door Hoppenbrouwers Techniek
Lean-planning bij woningbouw door Hoppenbrouwers Techniek