fbpx

Hoppenbrouwers hielp droom De Bodde te verwezenlijken

Hoppenbrouwers hielp droom De Bodde te verwezenlijken

Extra ondersteuningsbehoefte voor jongeren

Anja Hulshoff, directeur school De Bodde; “De Bodde is een school voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs, die zich richt op leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Veel jongeren komen later terecht op zorgboerderijen of in de groenvoorziening.

Zelfstandig worden met praktijk lessen

BoddeBuiten is een idee uit 2012 van voormalig adjunct-directeur Theo Arts. Een nieuwbouw complex welke bestaat uit een leslokaal, machine-instructieruimte, wasgelegenheid, een plantenkas, moestuin en een dierenverblijf voor kleinvee. Het doel is om leerlingen zelfstandig te laten worden door niet alleen droge theorie lessen te geven maar juist ook praktijk. Leraar Peter Balmakers voorziet deze jongeren van lessen zowel in groen maar ook VCA lessen. Op deze manier krijgen leerlingen een breder uitstroomperspectief en de gelegenheid een plaatsje in de maatschappij te veroveren.

Als elektrotechnisch installateur in het bouwteam

Wij kenden Hoppenbrouwers al vanuit het verleden tijdens de nieuwbouw van het VSO gebouw. Daarom wilden we Hoppenbrouwers graag in het bouwteam als elektrotechnisch installateur voor het project BoddeBuiten. Ze realiseerden onder andere de elektrische voorzieningen, verdeelkast, licht- en krachtinstallaties, glasvezel, noodverlichting, inspecties en NEN1010 keuring.

Wij zijn erg blij met de inspanningen die Hoppenbrouwers in natura leverde voor de calculatie, engineering, projectleiding en inspectie fases binnen dit project. Hoppenbrouwers heeft zelfs andere bedrijven gestimuleerd om hier ook aan deel te nemen.

Onze ervaring met Hoppenbrouwers is dat ze klantvriendelijk en vakkundig te werk gaan. Ook denken ze in financieel opzicht mee om de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor toekomstige projecten zullen wij zeker weer aan Hoppenbrouwers denken”.