GEA Food Solutions GEA Food Solutions
Locatie

Project informatie

  • Opdrachtgever

    GEA Food Solutions

Op zoek naar toekomstbestendige partners

GEA Food Solutions is met vestigingen in 45 landen één van de grootste leveranciers van technologie voor de voedselverwerkingsindustrie. Variërend van één machine tot complete productielijnen biedt GEA prestatiegerichte oplossingen. Hoppenbrouwers Techniek realiseert de besturingskasten voor voedselbewerkingsmachines die in Bakel gemaakt worden. Jan Kuijpers, Systems Engineering bij GEA: “Ons bedrijf is ontzettend in beweging. We zijn aan het globaliseren en willen straks wereldwijd met de kastenbouwers meer machines in minder tijd kunnen realiseren. We hopen dat Hoppenbrouwers één van deze leveranciers is.

Een duurzame relatie

Vroeger werkten we samen met EVB in Deurne. Dat startte jaren geleden met het leveren van besturingskasten. We zijn elkaar een tijdje uit het oog verloren, maar na een pauze van zes jaar kwamen we elkaar in 2009 weer tegen en die relatie is er nog steeds. Van de overgang naar Hoppenbrouwers hebben we weinig gemerkt, behalve dat de medewerkers nu andere werkkleding dragen. Het zijn nog steeds dezelfde vertrouwde gezichten.

Sterk in kastenbouw

Hoppenbrouwers kent onze machines, zit in de buurt en de lijnen zijn kort. We hebben aan één woord genoeg als het om kastenbouw gaat. We ervaren dat Hoppenbrouwers een grotere organisatie is  met meerdere specialismes.

Voorheen hadden we zelf meer kennis op het gebied van machineveiligheid. Hoppenbrouwers heeft een specialist machineveiligheid in dienst waarmee we nu kunnen sparren op het gebied van veiligheid.

LEAN werken

Onze machines gaan naar klanten over de hele wereld. Via EVB kwamen we vier jaar geleden in aanraking met de LEAN-methode. Sindsdien hebben wij LEAN in onze organisatie geïmplementeerd en kijken we kritisch naar alle interne processen. Een machine heeft nu een doorlooptijd van drie weken en dat willen we terugbrengen naar één week. Logistiek en organisatorisch komt daar veel bij kijken, dat maakt het voor nu nog een grote uitdaging. We hebben geen standaard machines maar veel maatwerk, dat maakt het proces iets complexer.

NEN 3140 & thermografie

Hoppenbrouwers is ook betrokken bij het onderhoud en uitbreiden van de installatie voor GEA Bakel. We hebben een vijfjarig contract afgesloten voor het onderhouden van installaties en het uitvoeren van NEN3140 en thermografische inspecties in ons pand. Samen met Christian Wijnen, Inspecteur bij Hoppenbrouwers Techniek, hebben we de fabriek op papier opgedeeld in fases, en die worden verspreid over vijf jaar gekeurd. Dat houdt in dat er gemiddeld één dag per week iemand van Hoppenbrouwers in Bakel aanwezig is. We zijn over de samenwerking zeer tevreden.”

Productiehal van GEA Food Solutions in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek
Productiehal van GEA Food Solutions in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek
Productiehal van GEA Food Solutions in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek
Technische installatie bij GEA Food Solutions
Bedieningspaneel van Hoppenbrouwers Techniek voor GEA Food Solutions
Technische installatie bij GEA Food Sollutions in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek
ColdSteam machine bij GEA food solutions